Problemele birocratice la angajare

money

Dupa ce deschizi o firma noua si ai reusit sa iti gasesti si angajati pentru a iti desfasura activitatea pe care ti-o doresti, dai de diverse probleme birocratice. Pentru ca in Romania salariile se calculeaza putin diferit decat in restul Europei si de multe ori e nevoie de un intreg departament contabil pentru rezolvarea problemelor birocratice legate de angajati.

Chiar daca in cadrul firmelor foarte mari cu peste 2000 de angajati aceasta masura este una necesara pentru mentinerea unei balante eficiente, nu acelasi lucru se poate spune si despre firmele cu o suta sau doua sute de angajati, unde nu sunt necesari la fel de multi angajati. Iar putinii angajati care sunt fac cu greu fata la doua sute de persoane.

Totul incepe odata cu calcularea salariului. Atunci cand iti doresti sa angajezi pe cineva, indiferent de domeniu, iminent se ajunge si calcularea salariului pe acea perioada, iar asta e greu de facut instant. Din fericire, exista programe de calculare a salariilor care iti pot arata pe loc, in functie de salariul pe care doresti sa il oferi angajatului, ce taxe trebuie platite la stat. Iar asta poate fi foarte util persoanei care se ocupa de angajari, pentru a stii cat mai precis cat mai poate lasa sau ce mai poate oferi pentru a fi sigur ca se incadreaza intr-un anumit plafon salarial dar si ofera un salariu motivant pentru un posibil angajat.

Problemele nu se opresc insa aici si in timp vei avea probabil nevoie de diverse solutii pentru a tine in evidenta toate actele legate de salarii, prime si taxele pe salarii care trebuie platite la stat. Recomand sa aruncati o privire pe pagina de externalizare salarii si administrare de personal – http://hrp.ro/externalizare-salarizare-si-administrare-de-personal/ , dar si pe pagina cu salarizari – http://hrp.ro/sal-expertul-tau-in-salarizare/ , in special pentru cei care vor sa isi eficientizeze partea de HR din firma lor.

Cand ai foarte multi angajati, e mai bine sa cauti pe cineva care sa iti poata organiza eficient toate documentele pentru a evita viitoare probleme in acest domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *