Alimentatia dupa primul an

Daca in primul an de viata alimentatia se bazeaza in special pe laptele matern (sau daca e cazul, pe lapte praf special pentru bebelusi) si pe alimente in genul pireurilor, deja dupa primul an de viata se poate trece la o alimentatie ceva mai solida, pentru a mai diversifica. Puteti pastra insa laptele in ecuatie, dar pe langa lapte mai puteti adauga si ceva cereale speciale pentru copii.

Si aveti de unde alege, fiind o multime de producatori de cereale pentru copii care isi vand produsele in magazine pentru copii pentru categoria de varsta + 12 luni. Aveti insa grija sa vedeti cum se simte bebelusul dupa ce ii dati sa consume un anumit tip de cereale, sa nu aiba o alergie la un anumit produs. Asta va puteti da seama dupa ce incercati mai multe tipuri de cereale, cel mai probabil. Si dupa cum ziceam, aveti de unde alege.

Puteti alege dintre cereale cu fructe rosii sau galbene, cereale cu miere, cereale Babicao (cei de la Nestle au un astfel de produs), cereale cu mere si pere deshidratate, de orez cu roscove, lapte si biscuiti, cu fibre si multe altele.

Daca micutul a dezvoltat o intoleranta la lactoza (exista bebelusi care nu suporta laptele, sunt bebelusi care nu suporta decat laptele matern), puteti sa ii oferiti si cereale fara lapte. Ca si in cazul restului de cereale, aveti ceva variante, printre care cereale cu banane si prune sau cu o combinatie de 5 fructe diferite.

Exista o multime de tipuri de cereale pe care le puteti da bebelusului dupa primul an de viata, astfel incat sa aiba o alimentatie diverse si cel mai important, fara multe zaharuri, ci doar cereale cu glucide care sa ii ofere energie pe parcursul intregii zile.

Voi cu ce va hraniti bebelusul dupa varsta de 12 luni ? Ca e clar ca nu doar cerealele sunt pe meniul acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *