Fructele preferate ale egiptenilor, migdalele sunt renumite pentru proprietatile lor si pentru beneficiile pe care le aduc organismului nostru.
Migdalele sunt o hrana foarte buna pentru organism datorita faptului ca au in compozitia lor: glucide, vitamina E, flavonoide, fibre, proteine, magneziu, calciu, vitamina A, antioxidanti, fier, zinc, fosfor, cupru, sodiu, potasiu, grasimi mono si polinesaturate, vitamine din complexul B etc.
Se spune ca datorita faptului ca sunt bogate in antioxidanti, vitamine si minerale, migdalele au capacitatea de a preveni aparitia cancerului. Ele inhiba cresterea si dezvoltarea haotica a celulelor canceroase si reusesc sa protejeze celulele sanatoase impotriva mutatiilor.
Daca ai arsuri stomacale si dureri in zona stomacului, atunci consumul de migdale poate inlatura aceste probleme, daca ele se prezinta intr-o forma usoara.
La cei care consuma migdale scade probabilitatea de a face ateroscleroza, boala ce ataca vasele inimii si care produce infarcte miocardice. Totodata migdalele reduc riscul de aparitie a osteoporozei.
Atunci cand esti constipata este bine sa consumi migdale deoarece consumate impreuna cu lichide au rolul de a purifica intestinele. Totodata continutul bogat de fibre regleaza tranzitul intestinal.
Datorita fierului si acidului folic pe care il contin, migdalele au capacitatea de a combate anemia, mai ales daca sunt consumate impreuna cu fructe bogate in vitamina C.
Asadar este foarte sanatos sa consumati in fiecare zi cateva migdale, pentru a avea grija de sanatatea voastra.