Admiră peisajele din nisip in Egipt

Daca plaja nu are suficient nisip si Soarele nu arde destul de tare ar trebui sa va îndreptati atentia catre Egipt. Acest loc învaluit în mister, legende si trecut reprezinta o destinatie ideala pentru cei carora le place istoria, necunoscutul si verile toride.

Egiptul este situat în Orientul Mijlociu, în nordul Africii, fiind delimitat în partea de nord de Marea Mediterana, în partea vestica de Libia, în sud de Sudan, iar în est de Fâsia Gaza, de Israel, de Golful Aqaba si de Marea Rosie. Capitala acestui stat se afla la Cairo.
Pentru turistii europeni Egiptul este o destinatie interesanta, datorita culturii complet diferite, a traditiilor si obiceiurilor distincte si a istoriei captivante.

De zeci de ani cercetatorii studiaza populatia egipteana antica, care au lasat în urma lor mistere si inventii pe care nici toata tehnologia moderna nu reuseste sa le descifreze. Atractia pentru necunoscut va va fi satisfacuta si chiar alimentata de monumentele ridicate în cinstea zeilor sau piramidele funerare ale faraonilor.

Arta egipteana nu se aliniaza la standardele europene, ea construindu-se în jurul picturilor care spuneau istoria, a machiajelor care furau priviri, a accesorilor care spuneau mai mult despre oameni decât o conversatie. Muzica are ritmuri orientale si identitate proprie urmarind sa te captiveze si sa te seduca.

Acest loc este atât de diferit si de unic, încât niciunde altunde nu vei putea gasi toate aceste elemente. Luati cu voi crema cu protectie solara, o palarie de explorator, multe sticle cu apa pentru a te mentine hidratat si pregateste-te pentru a face o calatorie pe spatele unei camile. Admira peisajele din nisip care nu arata niciodata la fel si fi pregatit pentru legende înfricosatoare. Asculta indicatiile ghidului turistic pentru a nu te alege cu un blestem vechii de mii de ani si lasa glumele cu mumii pentru cei mai tari de inima.

 sejur egipt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *