Carti de citit #1

carti

Oamenii cauta sa se documenteze si sa citeasca tot mai des pe e-book-uri, kindle-uri sau tot felul de tablete mai usor de purtat in propria geanta. Astfel, odata cu evolutia internetului si a tehnologie putini oameni mai folosesc clasicele carti si au trecut la tehnologie. De asemenea, cartile gratis sunt cele mai cautate in prezent de catre majoritatea oamenilor fiindca sunt mult mai la indemana si nu ii costa niciun ban- poti citi orice vrei tu din orice tip de carte fara a oferi un ban. Cartile te ajuta la dezvoltarea propriului caracter, la dezvoltarea limbajului de comunicare, dar si a imaginatiei si totodata sunt o metoda foarte buna de mobilizare a gandirii umane.

Una dintre cartile citite de oameni este ‘Jocurile foamei: Sfidarea’ scrisa de celebra scriitoare Suzanne Collins. Acest volum este cel de-al doilea din seria romanului Jocurile foamei si include lupta pentru supravietuire si surprinde conflictul intre interdependenta si independenta. De asemenea, puterea de control a guvernului este o alta tema importanta, atat in acest volum, cat si in intreaga trilogie. Dupa suprimarea primei revolte, capitoliul stabileste reguli pentru a limita si controla vietile cetatenilor.

Totusi, daca esti un fan infocat al poeziilor, oricand poti sa te bucuri de carti minunate de poezii de George Cosbuc sau Mihai Eminescu. Cu siguranta vei ramane fascinant de scrierile acestor doi mari scriitori romani.

Cititorii din ziua de astazi sunt tot mai putini in comparatie cu numarul de cititori existenti in urma cu cativa ani. Tinerii prefera sa urmareasca seriale sau filme, iar adultii nu prea mai au timpul necesar pentru a citi. Cititul este o taina ce trebuie descoperita. Misterul cartilor si minunatiile sale trebuie aflate doar de propria persoana. Odata ce ai inceput sa citesti o carte vei fi atras de citit si vei cauta sa faci asta aproape in tot timpul liber pe care il vei avea. Trebuie doar sa gasesti curajul necesar pentru a incepe o carte pe care iti doresti sa o citesti de mult, dar de care te temi ca te vei plictisi prea repede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *