Mister, magie si superstitii: Irlanda

Irlanda este o tara insulara din partea nord-vestica a Europei, cu capitala la Dublin. 80% din teritoriul insulei apartine Irlandei, în timp ce restul intra în administratia Regatului Unit al Marii Britanii si este cunoscut sub denumirea de Irlanda de Nord.

Aceasta tara învaluita în mister, magie si superstitii atrage vizitatori din toata lumea, reusind sa le ofere turistilor o prezentare a culturii celtice si, totodata, o vacanta de neuitat. Irlanda reprezinta o destinatie de vacanta minunata, care le va face pe reprezentantele sexului frumos sa se simta ca niste adevarate printese, transpunându-le într-un spatiu de poveste datorita castelelor somptuase, construite între secolele al XI-lea si al XV-lea, iar pentru cei curiosi cu inima neînfricata exista numeroase legende si mituri care sa le puna la încercare curajul si imaginatia.

Printre acele locuri care trebuie vizitate cel putin o data în viata se regasesc si Castelul Belfast, construit în anul 1870 pentru a doua Marchiza de Donegall, Castelul Ashford construit în secolul al XIII-lea si Castelul Dublin reconstruit în urma incendiului de la sfarsitul secolului al XVII-lea. Poate va veti gasi „domnita la anaghie” printre zidurile masive de piatra sau va veti simti inspirat de spiritul cavalerilor care au trecut de-a lungul anilor pragul acestor monumente arhitecturale de-a dreptul impresionante.

Nu trebuie sa asteptati sa gasiti un trifoi cu patru foi sau un spiridus verde pentru a va simti norocosi si a vizita Irlanda, trebuie doar sa va hotarâti sa încercati ceva nou, ceva diferit si veti avea ocazia sa cunoasteti o cultura interesanta, sa vedeti monumente impresionante si peisaje a caror frumusete va taie respiratia, sa vizitati orase moderne ascunse dupa cladiri care au fost martore la secole de istorie, sa ascultati legende într-un pub local alaturi de o bere gustoasa si cine stie poate va faceti curajul si învatati un dans traditional irlandez.

sejur irlanda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *