Pulovere tricotate lungi

Confortabile, versatile, stilate

Puloverul tricotat poate fi cel mai bun prieten al unei femei în sezonul rece. Şi mai ales puloverul tricotat lung, având în vedere că poate oferi extra-protectie şi căldură oricărei ţinute.

Chiar dacă ai deja în garderobă un pulover basic, este de preferat să ai şi unul lung pentru zilele mai reci în care vrei să arăţi bine fără prea mult efort.

Mare atenţie! Dacă nu este purtat corect puloverul lung va da impresia unui look nestudiat.

Reguli generale

Puloverul tricotat lung nu va fi purtat niciodată de femeile mai mici de statură cu încălţăminte cu talpă plată. Cizmele peste genunchi cu toc înalt sau botinele cu toc înalt vor reuşi să dea senzaţia unei siluete mai înalte şi suple.

Tot în cazul femeilor minione sau de statură medie, este de preferat să se adauge o curea subţire în talie pentru a sublinia această zonă a corpului.

Femeile înalte au avantajul de a purta acest tip de pulover cu încălţăminte cu talpa plată şi chiar şi fără cureluşă în talie. Picioarele lungi oricum se vor face remarcate indiferent de abordarea vestimentară!

Basic sau extravagant?

Aceste pulovere tricotate lungi vin de obicei în modele cât mai simple, în culori neutre, care pot fi asortate multor item-uri vestimentare. Sunt ideale pentru a fi asortate cu pantaloni sau fuste cu diverse imprimeuri: florale, în dungi, în carouri, geometrice sau imprimeuri animal. În acest caz, puloverul va menţine echilibrul ţinutei.

Desigur, puloverele în culori puternice trebuie să fie combinate cu piese monocrome, pantaloni sau fuste în nuanţe neutre: gri, bej, kaki, negru, alb, alb-fildes.

Chiar şi nuanţele pastelate pot funcţiona, în cazul în care doreşti să obţii un look de sezon vesel şi viu-colorat.

De obicei, se recomandă purtarea puloverelor tricotate lungi cu ochiuri mari, cu un maieu pe sub, ceea ce le face potrivite chiar şi pentru un context mai formal. Pentru ţinutele de seară, se pot purta ca atare, lăsând la vedere şi puţină piele.

Ce stil să abordez?

În ceea ce priveşte stilul, chiar dacă este văzut ca o piesă mai degrabă casual, puloverul tricotat lung poate fi abordat chiar şi în contexte formale sau mai îndrăzneţe. Paleta de culori pentru care optezi şi modul de accesorizare vor face diferenţa. Spre exemplu, pentru o ţinută de birou se vor alege culori sobre, iar pentru ţinutele de seară sau de toată ziua, poţi alege culori mai aprinse.

Pe post de accesorii ai la dispoziţie: curele, bretele, ceasuri, coliere supradimensionate sau cercei opulenţi.

Concluzia?

Puloverele tricotate lungi nu sunt doar confortabile, ci şi versatile, având în vedere că pot fi încadrate în mai multe ţinute, precum şi stiluri vestimentare.

Este un motiv suficient de întemeiat pentru a începe să le porţi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *