Sandale romane pentru vara – cum sa le alegi

Sandale Romane

Sandalele romane sunt unul din accesoriile la moda in special in timpul verii si al toamnei, cand oamenii cauta o incaltaminte lejera, dar care totodata sa fie suficient de lunga pentru plimbari mai indelungate, iar pentru a alege sandale romane de calitate, trebuie sa aveti in vedere cateva lucruri.

Aceste sandale au izvoare in Imperiul Roman, chiar mai departe in istorie, in perioada Greaca. Acestea fiind doar izvoarele in care s-a descoperit utilizarea lor.

Soldatii romani le foloseau in special, avand o talpa si invelis din piele, dar care permitea aerisirea acestuia. Evident, purtarea extrem de indelungata putea duce la bataturi si vanatai in zonele de frictiune, in special daca acestea erau largi pe picior.

Tipul acesta de sandale romane folosit de soldati se numea caligae. Evident, fata de anul 0, sandalele romane au fost imbunatatite, astfel incat ce gasim acum pe piata este destul de sigur si ceva mai comfortabil decat purtau romanii acum 2000 de ani.

Pielea folosita pentru realizarea acestor sandale este mult mai flexibila si mult mai prietenoasa cu pielea umana, astfel incat sa nu existe zgarieturi sau vanatai.

Talpa este una plata si dreapta, iar piciorul este aerisit, astfel incat sansele dezvoltarii unor afectiuni precum “piciorul atletului” (sau ciuperca piciorului, cum spunem traditional la noi), in care piele este afectata de un ciuperca sunt mult mai mici.

Aveti insa grija ce tip de sandale romane cumparati, pentru ca o sandala realizata cu un material prea subtire sau necorespunzator poate sa se rupa mult mai usor.  Iar acest tip de sandale nu pot fi reparate foarte usor, la fel ca adidasii traditionali.

Pentru a repara o sandala romana, trebuie sa apelati la un cizmar priceput pentru a repara cataramele sau pentru a le inlocui, iar cum sandalele romane moderne sunt lipite cu adezivi destul de puternici, repararea acestora nu este ceva usor si ieftin.

Pentru sandalele romane exista o multime de variatii, cu insertii metalice sau de plastic, intr-o multime de forme, asa cum veti putea vedea si in imaginile de mai jos:

Sandalele romane sunt utile in special daca mergeti mult pe plaja sau pe zone plate si vreti sa aveti o incaltaminte usorara, lejera si care sa ajute la aerisirea piciorului.

In plus, sunt usor de dat jos daca aveti vreodata idea de a sari brusc in mare 😀

One thought on “Sandale romane pentru vara – cum sa le alegi

  1. Pingback: Louis Vuitton cumpara marca Christian Dior intr-o tranzactie record

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *