Protejarea impotriva razelor de soare

Chiar daca iti place sa ai un bronz frumos, trebuie sa tii cont de faptul ca atunci cand te expui la soare iti pui pielea in pericol, de aceea este bine sa te protejezi. Daca iti doresti foarte tare sa mergi la plaja, atunci urmeaza cativa pasi esentiali pentru a te proteja impotriva razelor de soare:

– foloseste crema cu protectie solara – cu cel putin 20 de minute inainte sa pleci la plaja aplica pe tot corpul o crema cu protectie solara care sa aiba filtre atat pentru razele UVA, cat si pentru razele UVB. Nu uita sa aplici crema cu protectie solara si pe fata, mai ales daca ai pistrui.

– aplica lotiunea dupa ce ai iesit din apa – de fiecare data dupa ce iesi din apa aplica din nou lotiunea cu protectie solara.

– protejeaza-ti capul – atunci cand te expui la soare poarta in cap o palarie sau o esarfa pentru a evita insolatiile

– poarta ochelari de soare – cancerul de piele poate aparea si in zona pleoapelor, de aceea nu folosi ochelarii de soare doar pe post de accesoriu.

– evita expunerea la soare intre 11 si 16 deoarece in aceasta perioada soarele este foarte puternic

– consuma multe lichide – hidratarea este foarte importanta in orice zi, mai ales in cele caniculare deoarece atunci transpiri foarte mult. Bea cel putin 2-3 litri de apa pe zi pentru a evita deshidratarea.

– opteaza pentru hainele lejere din bumbac sau in in culori cat mai deschise.

la plaja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *