Remedii impotriva vergeturilor

Foarte multe femei se confrunta cu vergeturile, chiar daca la unele sunt mici si neinsemnate. Vergeturile apar foarte repede, de obicei in urma procesului de crestere din adolescenta, in cazul sarcinii sau din cauza cresterii bruste a numarului de kilograme si dispar foarte greu, de aceea este important sa faci din timp ceva asupra lor, pentru ca altfel va deveni din ce in ce mai greu sa scapi de ele.

Daca vergeturile sunt “vechi” si nu vor nicicum sa dispara, atunci poti incerca tratamente cu laser, micro-peeling sau interventii chirurgicale, insa in caz contrar poti testa acasa cateva tratamente naturale impotriva lor.

Unul dintre cele mai bune remedii naturale impotriva vergeturilor este reprezentat de compresele cu ceai. Trebuie sa prepari o infuzie din iedera, cretisoara, coada-calului si lemn-cainesc, apoi sa aplici comprese cu acest ceai, dupa ce s-a racit, direct pe vergeturi.

Zaharul si ghimbirul sunt si ele niste ingrediente importante in lupta impotriva vergeturilor. Poti prepara un scrub cu zat de cafea si o radacina medie de ghimbir data pe razatoare cu putin ulei de masline. Acest scrub trebuie sa-l folosesti de 3 ori pe saptamana, fara sa actionezi brutal asupra pielii.

Si morcovul poate face minuni in cazul vergeturilor. Amesteca un morcov dat pe razatoare cu zeama de lamaie si doua linguri de ulei de masline. Aplica masca obtinuta pe zonele cu probleme timp de 20 de minute, apoi clateste cu apa calduta. Este indicat sa folosesti aceasta masca de doua ori pe saptamana.

corp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *