Fond de ten – cum il alegi pe cel potrivit

Fondul de ten este foarte important pentru reusita machiajului tau si pentru un ten sanatos, de aceea este important sa folosesti unul potrivit tipului tau de ten, in functie de nevoile pe care doresti sa ti le satisfaca. Daca vrei sa arati cat mai bine la petrecerea de Craciun, incearca sa urmezi sfaturile de mai jos atunci cand iti alegi fondul de ten.

  1. In momentul in care decizi sa iti cumperi un fond de ten trebuie sa stii ce tip de ten ai. Astfel, pentru tenul gras trebuie sa eviti fondul de ten gras, pentru tenul sensibil trebuie sa alegi un produs pentru pielea sensibila, care sa-ti asigure o cat mai buna acoperire, iar pentru tenul uscat cel mai potrivit ar fi un fond de ten lichid, care iti si hidrateaza pielea.
  2. Trebuie sa stii ce asteptari ai de la fondul de ten. Este important sa folosesti cat mai rar un fond de ten care sa-ti asigure acoperire maxima, deoarece acest lucru iti va impiedica pielea sa respire.
  3. Informeaza-te cu privire la tipurile de fond de ten si utilizarea lor:

– Cel lichid pe baza de ulei acopera imperfectiunile si ofera un luciu aparte, motiv pentru care este folosit in general la televizor. Culoarea aleasa trebuie sa fie cat mai apropiata de culoarea pielii

– Cel fluid pe baza de apa este potrivit pentru tenul uscat si pentru cel normal ce tinde spre uscat, prevenind aparitia petelor. Datorita pulberei pe care o contine lasa pielea mata, de aceea nu mai este nevoie sa folosesti pudra

– Crema compacta este alegerea potrivita in cazul in care pe parcursul zilei ai nevoie de retusuri. Chiar daca nu acopera foarte bine, este practica, aplicandu-se cu un buretel.

– Cel hidratant este potrivit daca ai pielea uscata

Pentru a fi sigura ca alegi cel mai bun fond de ten pentru tine, testeaza timp de 2 zile mostre de produse pentru a vedea cum reactioneaza pielea ta. In plus, nu uita sa iti alegi un fond de ten apropiat de culoarea pielii tale.

fond de ten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *