De ce sa alegem produsele bio ?

Ce sunt produsele bio?

Produsele bio pot fi alimente bio, cosmetice bio de ingrijire, produse bio de curatenie, suplimente nutritive etc. Acestea nu numai ca sunt produse din plante care nu au suferit modificari genetice, ci si din ingrediente organice, fara adaos de produse chimice.

Produsele bio sunt produse certificate ecologic. Le putem gasi clasificate ca denumire diferita, functie de zona in care se gasesc. De exemplu in Anglia le veti gasi clasificate ca si produse organice, in Germania – ca si produse ecologice iar in spatiul italian le veti gasi clasificate ca si produse bio.

Prin ce se deosebesc aceste produse bio fata de celelalte produse, cu aceeasi destinatie?
Produsele bio fac diferenta prin respectarea unor reguli stricte care conduc la transformarea materiei prime in produs finit. Tot procesul, de la producerea materiei prime, la prelucrarea ei, trasportarea (ajungerea produsului finit la consumator)si comercializarea ofera un grad ridicat de siguranta. Ganditi-va doar ca nu au fost cultivate pe terenuri supuse tratamentelor si substantelor chimice.

In tara noastra au inceput sa fie cautate tot mai des aceste produse, deoarece se constientizeaza multiplele efecte nocive pe care le au ingrasamintele chimice si insecticidele asupra organismului nostru din compozitia produselor non-bio.

produse bio

2 thoughts on “De ce sa alegem produsele bio ?

  1. barakua says:

    de-pe ce planeta sunt aduse acceste produse,cand tot ce misca in aer si apa este poluat.unde cultivati aceste produse bio?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *