Cum ai reactiona daca ti-as spune ca poti face un desert extraordinar de delicios in mai putin de 10 minute, fara sa murdaresti jumatate din vesela si fara sa folosesti cuptorul? Ei bine, tarta cu crema de lamaie si lapte condensat se constituie drept dovada veritabila ca acest lucru este posibil. Este de metionat faptul ca laptele condensat de la Delatte este un produs recomandat de catre faimosul bucatar Adi Hadean
Avand un gust dulce-acrisor, fresh si foarte fin, tarta cu lapte condensat si crema de lamaie este un desert ce nu necesita mai mult de 10 minute. Mai mult decat atat, o poti realiza cu brio chiar daca nu ai mai gatit niciodata un desert.
Vei avea nevoie de: 1 conserva de lapte condensat indulcit (400 de grame), 1 lamaie mare (chiar si doua lamai, in functie de cat de intens doresti sa fie gustul acrisor), 150 de grame de biscuiti, 80 de grame de unt si 250 de grame de smantana pentru frisca neindulcita, batuta spuma.
Dupa ce ai pus iti sunt toate ingredientele la indemana, te poti apuca de tarta minune. Mai intai, amestecati intr-un bol mare pana la omogenizare biscuitii cu untul topit, apoi adaugati compozitia intr-o forma cu diametrul de circa 24cm. Compozitia se lasa la rece.
Mai apoi, razuiti coaja de lamaie cat mai fin si amestecati-o cu laptele condensat intr-un bol mare. Stoarceti lamaia peste compozitia din bol. Apoi bateti cu mixerul intreaga compozitia pana cand incepe sa se intareasca (aproximativ 5 minute). Se adauga smantana pentru frisca si se ,,impacheteaza” compozitia (recomandabil cu o spatula lata si flexibila). Crema obtinuta se adauga peste ,,blatul” de biscuiti. Se intinde bine, iar apoi se introduce la frigider pentru minimum 3 ore.
Simplu, nu-i asa? Simplitatea retetei cu lapte condensat este direct proportionala cu gradul de bunatate al tartei cu crema de lamaie si lapte condensat. Astfel, in mai putin de 10 minute ai reusit sa obtii un desert nemaipomenit, racoritor, potrivit pentru orice fel de eveniment desfasurat in familie.
Timpul nu mai trebuie sa fie o corvoada atunci cand vine vorba de prajituri, totul devine o placere.