Ecler

Aluatul

lapte 250 g
ulei 100 g
faina 125 g
oua 4 buc
zahar 2 linguri
sare

Se fierbe laptele cu uleiul, sarea si zaharul. Se adauga faina si se amesteca pana se desprinde de pe peretii vasului (ca o mamaliguta). Se lasa la racorit si apoi se amesteca cu ouale intregi unul cate unul. Nu se pune un ou pana ce celalalt nu a fost complet incorporat. Se fac formele si se dau la cuptor la foc mare 25-30 min. In primele 20 min nu se deschide cuptorul, deoarece aluatul oparit da inapoi foarte usor.

Crema de vanilie

lapte 500 g
zahar 150 g
zahar vanilat 2 pachete
faina 50 g
galbenusuri 4 buc
unt 25 g

Laptele se fierbe cu zaharul vanilat si se lasa la racorit (vasul se acopera pentru a nu se pierde aroma).Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si se dilueaza cu laptele, turnandu-se putin cate putin. Se amesteca toate acestea pe baia de apa pana se ingroasa bine, apoi se lasa sa se raceasca. Untul se adauga dupa ce s-a racit putin.

Glazura

unt 50 g
zahar pudra 3 linguri
cacao 3 linguri
apa 3 linguri

Se amesteca apa, zaharul, cacao si untul pe baia de apa, pana se ingroasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *