Motive pentru a face un internship

In ziua de astazi competitia pe piata muncii este foarte mare, de aceea este important ca inca din timpul facultatii sa acumulezi cat mai multa experienta si cat mai multe informatii care sa te ajute in lupta pentru ocuparea unui loc de munca.

O varianta buna ar fi sa incerci sa faci fie in timpul anului, fie pe perioada verii un internship. Este un pas mic, insa vei reusi sa ai un plus fata de alti candidati care nu vor avea aceasta experienta.

Motive pentru a face un internship:

  • Acumulezi experienta si informatii – astazi cele mai multe posturi cer o anumita experienta de lucru, asa ca un intership poate fi ocazia perfecta pentru a dobandi experienta. Unde mai pui ca daca internship-ul este in domeniul tau de studiu si in cel in care vrei sa urmezi o cariera atunci vei avea ocazia sa pui in practica toata informatia pe care o inveti la scoala si sa descoperi o multime de lucruri si informatii noi in acelasi timp.
  • Te ajuta sa iti completezi CV-ul – daca nu ai mai lucrat in alta parte, aceasta poate fi o metoda buna de a-i arata unui posibil angajator ca esti interesat de munca ta si ca vrei sa te implici, nu astepti sa-ti pice din cer.
  • Internship-ul poate deveni un job – daca vei fi serios, te vei implica pe durata internship-ului si vei dovedi ca ai acumulat experienta si informatiile necesare, atunci este foarte posibil ca firma la care ai facut internship-ul sa te si angajeze.
  • Iti poti da seama ce-ti doresti – uneori ceea ce credem noi despre un loc de munca dintr-un anumit domeniu poate fi foarte diferit de cum este el in realitate, asa ca internship-ul poate fi ocazia buna sa-ti dai seama daca ti-ar placea sa continui in directia respectiva sau nu.

Nu te astepta ca internship-ul sa fie platit. Sunt foarte putine internship-uri in tara care sunt platite, asa ca inainte sa alegi acest lucru gandeste-te bine daca esti dispus sa lucrezi doar pentru a acumula experienta si informatii.

internship

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *