Detalii despre tine la un interviu

Deseori la interviul pentru angajare ti se cere sa spui cateva lucruri despre tine, lucru care desi poate parea nesemnificativ pentru tine, pentru angajator inseamna un mod de a te cunoaste, de a afla felul in care tu te vezi.

Pentru a nu da gres la aceasta intrebare, este bine sa urmezi cativa pasi:

  1. Scurta caracterizare – in primul rand trebuie sa vorbesti despre tine, despre ceea ce urmaresti de la un loc de munca, ce iti doresti tu in viata din punct de vedere al carierei si alte lucruri care sa arate ce fel de angajat esti tu. In niciun caz nu te apuca sa dai detalii personale.
  2. Educatie – mentioneaza cele mai importante realizari pe care le-ai avut in liceu sau in facultate si eventual vorbeste despre cursurile de specializare pe care le-ai absolvit in acea perioada si care au legatura cu jobul la care vrei sa aplici.
  3. Aptitudini si abilitati – asta este unul dintre cele mai importante puncte. Cand ajungi aici e cazul sa vorbesti despre tot ceea ce crezi ca te-ar recomanda pentru jobul dorit. Incearca sa te pui in valoare pe tot parcursul interviului si mai ales la acest punct, dar in niciun caz nu inventa lucruri si nu minti.
  4. Joburi anterioare – nu uita sa mentionezi experientele anterioare care au legatura cu jobul dorit. Descrie putin sarcinile pe care le aveai, care au fost problemele cu care te-ai confruntat si cum le-ai rezolvat, ce aptitudini si competente ai dobandit.

Fii cat mai sincer atunci cand oferi detalii despre tine si nu incerca sa infloresti lucrurile sau sa oferi informatii dupa un sablon, pentru ca angajatorul isi va da seama imediat de acest lucru.
munca in echipa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *