Fara comunicare credeti ca ne-am putea intelege?

Ca si voi, pana acum, in viata de zi cu zi am intalnit fel si fel de oameni. Dumnezeu mi-a scos in cale doar pe cei de care am avut nevoie. Ca nu mi-am dat seama de asta de la inceput, asta e alta poveste 🙂

Tocmai ce m-am intors de la dentist. A fost una dintre cele (doua) mai ciudate consultatii si interventii la stomatolog. Prima a fost data trecuta. Am ramas profund marcata si placut impresionata de latura sa spirituala deloc ingusta. Poate ca aveti psihologii vostri la care gasiti intelegere si explicatii multiple, poate ca aveti destui prieteni cu care sa comunicati dar o discutie cu dentistul la care merg eu cu siguranta v-ar da mai multe de gandit…si constientizat.

Nimic nu este intamplator. Nimic nu are loc degeaba. Nimeni nu este “doar asa”. Nu am stiut ca o meserie iti poate aduce beneficii multivalente. Sa fii frizer, e una. Dar sa fii coach, trainer, psiholog si frizer e mai multe. Coafeza mea le are pe toate astea si cred ca nu am descoperit tot. Faptul ca avem o relatie de colaborare de cativa ani buni de zile, nu ne-a adus decat avantaje reciproce.

fara comunicare credeti ca ne-am putea intelege

Sa fii stomatolog eu cred ca este una dintre acele meserii delicate care necesita pricepere, talent, tehnica, simt deosebit, dar si rezistenta la “murdarii”, la chestii infecte…gura cred ca este cel mai infect loc din organismului uman. Si ma refer aici la chestiile alea mici si obraznice, virusuri, bacterii, ciuperci si cine mai stie ce, care o data scapate de sub control ne dau de furca, ne imbolnavesc si daca nu luptam cu ele se lasa cu “scandal”. Eroul din povestea noastra este un adevarat strateg. Impaca cu tact deosebit toate lucrurile, sa sa-i iasa lucrarea bine iar tu sa fii cel putin multumit(a). Iti castiga increderea fara sa-si dea seama. Latura lui spirituala il ajuta probabil sa inteleaga multe aspecte din viata de zi cu zi iar daca esti norocos sa-l asculti, iti vei dori sa o mai faci o data. Iti vei imbogati cunostintele, doar ascultandu-l. Dupa cum spunea chiar azi, comunicarea sta la baza intelegerii dintre noi. Cat adevar…

Am sa revin cu mici povesti despre comunicare si am sa va las acum, gandindu-va la lucrurile ce s-au intamplat in ultimul timp in viata voastra. 2 minute. Ce v-ati amintit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *