Productia muzicala si studio-urile

boxe

Desi in prezent, in Romania, exista numeroase studio-uri care se ocupa cu productia de muzica, intotdeauna exista loc pentru un nou producator muzical sau pentru un studio care sa isi caute drumul spre succes. Indiferent de efortul pe care il vei depune, va trebui sa risti si sa incerci sa iti urmezi visul de a produce muzica.

De asemenea, vei putea realiza colaborari cu numerosi artisti din tara, avand proprile tarife in acest domeniu. Totusi, va trebui sa ai tarife mult mai mici decat marii competitori care sunt deja existenti pe piata pentru a reusi sa te faci cunoscut si auzit.

In general echipamentele de studio sunt destul de costisitoare (asta in cazul in care doresti sa ai un studio bun care sa inregistreze la un nivel inalt si de calitate), dar banii investiti ar putea fi recuperati in timp daca vei avea succes. Cheia este undeva la mijloc si va trebui sa risti ca sa vezi daca poti ajunge sa castigi.

Un microfon pentru studio destul de performant care sa inregistreze destul de clar si cu calitate te va face sa scoti din buzunarul tau cateva mii de lei. Totusi, poti opta sa achizitionezi un microfon ceva mai ieftin pentru inceput, de cateva sute de lei, dar vei putea pierde clientii datorita calitatii inregistrarilor obtinute cu un microfon ceva mai slab.

Monitoarele de studio de dimensiuni mici si extrem de performante care ofera o eficienta de succes sunt la mare cautare in prezent. Noile tehnologii dezvoltate ofera un sunet excelent la un pret destul de accesibil. Pentru un echipament de monitoare de studio bun va trebui sa scoti din buzunarul tau intre 500 si 2000 de lei.

Odata ce ai achizitionat monitoarele de studio, va trebui sa achizitionezi si accesorii pentru ele, dar si un subwoofer cu care sa iti transformi sunetul produs intr-unul si mai puternic. Aceste subwoofere pot fi considerate drept “piesa” cheie pentru puzzle-ul muzical din interiorul fiecarui studio. In functie de frecventa si de producator, pretul subwooferul poate creste chiar si la cateva mii de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *