Familia noastra are un nou “obiect” de joaca: canapeaua modulara Matacao. A fost una din achizitile pe care mi le doream de multa vreme dar pe care le-am tot amanat. In general din motive financiare, pentru ca am zis ca “lasam pe mai tarziu” achizitia unei noi canapele. Pana cand cea veche a cedat dupa ce un amic s-a pus mai “dinamic” pe vechea canapea. Atunci am zis ca e timpul de o schimbare. Am avut si norocul de o perioada cu ceva mai multi bani pusi deoparte, asa ca am zis sa luam o canapea care sa faca fata la tot ceea ce este nevoie intr-o familie cu copii si multi vizitatori.
Sarcina a fost foarte clara: o canapea mare, flexibila si usor de “demontant” in cazul in care mai avem oaspeti care sa treaca pe la noi sau mai organizam un games night. Din fericire, spatiul nu a fost o problema, living-ul fiind suficient de mare pentru o canapea de 4 pe 3. Dupa un pic de research si drumuri prin oras, am gasit ce gaseam la un magazin de canapele modulare: nume de cod Matacao, o combinatie de 4 canapele separate, cu perini si tot ce aveam nevoie. Iar toata puse la un loc faceau o canapea suficient de mare incat 4 persoane sa se lafaie pe ea.
De la magazin ni s-a explicat ca poate fi pusa in mai multe moduri, in functie de cum dorim. Asa ca imediat dupa ce am adus-o acasa, am si pus-o in cateva moduri interesante.
1. Modul canapea mare, cu toate cele 4 canapele lipite una de cealalta, in forma de L, un 2.2 pe 3.5. Asta a si ramas forma “de zi”, cum ramane canapeaua in mod normal.
2. Modul pat – cand toate cele patru canapele sunt puse impreuna in forma de patrat de 2.16 pe 2.16. Ideal daca ai doi vizitatori la tine pentru o noapte
3. Modul 3 vs 1 – cand 3 canapele sunt lipite pe lung, langa perete, iar o a patra canapea sta cumva separat de restul.
4. Modul 2 vs 2 – cand 2 canapele sunt lipite una de alta, puse fata in fata. Ideale pentru un games night in familie, cand fiecare vrea ca doar el sa isi vada cartile sau piesele de joc
5. Modulul V – similar cu modulul 2 vs 2, diferenta fiind ca celelalte doua canapele sunt despartite intr-o parte si in alta a modulului combinat, facand sa para litera V. Pare a fi modulul care o sa il folosim cel mai putin.
Sunt sigur ca daca ne mai gandim putem gasi si alte forme interesante. Si in acel moment le voi impartasii cu voi aici pe blog.