Ingrijirea cainilor batrani

Cainii imbatranesc uneori fara sa realizam asta si fiind cele mai dragi animale de companie, ajunse la o anumita varsta deja sunt considerate ca facand parte dintre membrii familiei, de aceea incercam sa le oferim cea mai buna ingrijire.

Daca pana acum mai puteai neglija cainele, acum acesta trebuie sa primeasca cat mai multa atentie din partea ta, iar vizitele la veterinar sunt foarte importante pentru a avea grija de sanatatea sa.

In ceea ce priveste hrana, odata devenit “senior”, cainele nu mai are nevoie de atat de multe calorii, asadar este bine sa-i oferi doar hrana saraca in grasimi. In general cainii batrani au nevoie de fibre si proteine, de aceea este bine sa-ti consulti veterinarul si sa stabiliti impreuna cu acesta tipul de dieta care i se potriveste.

Dat fiind faptul ca odata cu inaintarea in varsta cainele este mai sensibil la temperatura este bine sa ii asiguri mereu caldura si sa-i intretii patul si zona in care doarme.

In ceea ce priveste bolile, este bine sa-i faci regulat o serie de teste printre care o analiza a urinei, EKG, o radiografie a pieptului, precum si analize de sange.

Pe langa situatiile in care apar probleme de sanatate este bine sa mergi cu cainele la veterinar macar o data pe an, pentru consultatie si vaccinari.
caine batran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *