Pisica in calduri

Estrul, denumirea medicala pentru calduri, reprezinta perioada in care pisica este fertila. In timpul caldurilor pisica va avea un comportament diferit, uneori chiar deranjant, plus ca pentru ea este o sursa de stres si o epuizeaza, de aceea ar trebui sa iei in calcul varianta sterilizarii.

Pisicile intra de obicei in calduri pe la varsta de 5 luni, insa exista si pisici care intra in calduri chiar si la 4 luni. De obicei pisicile intra doar de cateva ori pe an in calduri, dar in timp ce la cele care stau afara este cunoscuta perioada cand apare estrul, respectiv martie-aprilie si vara, la pisicile ce stau in interior pot aparea oricand caldurile.

Pisica este de obicei in calduri pentru o perioada de 7 pana la 10 zile, moment in care apar diferite schimbari in comportamentul ei. In cazul in care are loc fecundatia, caldurile se opresc dupa 4 zile, iar pisica devine gestanta. Daca insa nu a avut loc fecundatia, atunci dupa aproximativ 20 de zile ea poate intra din nou in calduri.

Cum se manifesta pisica atunci cand este in calduri:

–       devine mai afectuoasa

–       se freaca cu corpul si mai ales cu posteriorul de obiectele din casa sau chiar de membrii familiei

–       miauna intr-un fel diferit decat de obicei

–       se culca pe membrele anterioare, isi ridica posteriorul si isi balanseaza coada

–       isi linge organele genitale

–       marcheaza diferite suprafete din casa

–       nu prea are pofta de mancare

Asadar gandeste-te bine si daca nu vrei ca pisica ta sa aiba pui, atunci sterilizeaz-o din timp sau macar da-i pastile, pentru ca perioada caldurilor e neplacuta atat pentru ea, cat si pentru tine.

pisica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *