Bugetul de cheltuieli la nasterea copilului

In cartile de educatie finaciara din toata lumea vei gasi fel de fel de sfaturi despre cum sa-ti administrezi banii, ori ca este vorba despre banii tai – ca individ -, banii familiei tale sau banii companiei tale. In oricare din aste cazuri, si in orice carte de acest gen, vei descoperi ca, pentru a-ti atinge o anumita tinta (sa-ti cumperi un aparat electrocasnic, sau perechea de pantofi mult visata, sau o vacanta nemaipomenita, sau sa economisesti bani pentru studiile universitare ale copiilor, etc., etc.) esti sfatuit sa iti faci un plan clar, in pasi marunti, precum si un buget. Daca orice buget de pe lumea asta este limitat, ei bine, listele de dorinte pot fi…nesfarsite. Asadar, pentru a transforma dorintele si visele in realitate, trebuie sa ai un plan bine pus la punt, realist si obiectiv. La urma urmelor, doar cativa oameni castiga la loto, dar TOTI oamenii au dorinte!

Cand ni se naste un copil, cheltuielile risca sa creasca necontrolat! Daca nu suntem atenti, bugetul nostru de cheltuieli poate sa creasca brusc, si, totodata, sa cumparam o multime de lucruri inutile! Oamenii care se pregatesc sa devina parinti sunt foarte entuziasmati de rolul pe care urmeaza sa il aiba in curand si incep, adesea, sa “cumpere emotional”.  Asa cum putem manca emotional, adica din motive emotionale, la fel de bine putem cumpara emotional!

De exemplu, pentru ca un nou-nascut creste vazand cu ochii, e bine sa cumparam hainute de copii ieftine, dar de buna calitate. Totodata, este bine sa cumparam haine de nou-nascuti practice, comode, si un pic mai mari pentru bebelusul nostru…va creste atat de repede incat, cel mai probabil, body-ul care astazi ii este un pic mare, saptamana viitoare ii va fi numai bun, iar peste 2 saptamani …posibil o sa-i ramana deja mic! De asemenea, cand va pregatiti pentru botez, pastrati proportiile! Acele hainute din trusoul de botez – haine “ de ocazie” – le puteti cumpara pentru a fi imbracate o singura data, sau puteti sa cautati sa cumparati hainute cu un pret rezonabil, versatile, pe care sa le mai puteti folosi si ulterior. Si nu uitati ca un copil are nevoie sa fie imbracat comod chiar si cu ocazia botezului! Bebelusul dumneavoastra va fi bucuros sa vada atat de multe fete zambarete, privindu-l cu iubire, si fara sa fie imbracat intr-un sacou superb (dar incomod)!

De fiecare data cand cumparati de un producator de hainute de nou-nascuti si copii cu un raport calitate/pret atat de bun ca Pifou, va sfatuim sa puneti deoparte banii economisiti!

Banii pe care ii veti aduna intr-un cont de economii pentru copilul dumneavoastra va vor oferi liniste si un sentiment de siguranta. Nevoile copiilor – acel tip de nevoi pentru care avem nevoie de bani – cresc pe masura ce ei cresc. Nevoie lor de dragoste parinteasca va fi imensa toata viata lor, acolo nu va sfatuim sa economisiti nici un cent!

Pentru hainute de nou-nascuti si copiii, de buna calitate, variate, ieftine si frumoase, va invitam sa va imprieteniti cu www.pifou.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *