Termometrul potrivit pentru copilul tau

Copii sunt mai predispusi diverse boli si raceli, motiv pentru care e important sa stim constant cand micutul are probleme. De multe ori se vad semne de boala si primul lucru pe care trebuie sa il faca e sa masoare temperatura bebelusului.

Inainte de a cumpara un termometru pentru copii trebuie sa stiti cateva caracteristici pentru a va ajuta sa masurati constant si eficient temperatura. Sunt cinci factori pe care trebuie sa ii luati in calcul:

  1. Timpul de masurare

  2. Caracteristicile specifice

  3. Siguranta pentru copil

  4. Precizia masurarii

  5. Utilizarea facila

Timpul de masurare e important, mai ales la bebelusi care nu stau tot timpul locului si misca termometrul de la locul lui. La un termometru digital masurareac dureaza intre 10 secunde si 1 minut si 30 de secunde, in functie de model. Suficient timp sa fugiti pana la dozatorul cu lapte si sa pregatiti biberonul pentru hranire. Exista si termometru cu infrarosu mai performante care va ajuta sa aflati temperatura in cateva secunde, cu un efort minim. Nu putem uita la aceasta categorie si termometrele cu mercur, dar la acestea astepti cateva minute pentru aflarea unei temperaturi precise si trebuie sa fi tot timpul cu ochii pe bebelus.

Caracteristicile termometrului – e important sa ai un termometru care sa masoare rapid, dar care sa te avertizeze si cand e gata masuratoarea, cum e cazul la termometrele electrice si cele cu infrarosu. E bine sa alegi un termometru cu ecran mare la care sa poti citi cu usurinta temperatura.

Siguranta pentru copil – e foarte important ca indiferent de termometrul ales sa fi sigur ca are varful rotunjit si neted pentru a nu leza pielea bebelusului.

Precizia masuratorii – Cele mai precise locuri unde se poate masura temperatura sunt zona rectului si cea a urechii. Indiferent de termometrul folosit, ai grija sa folosesti termometrul cu grija in acele zone, pentru ca acelea sunt foarte sensibile.

Utilizarea facila – Vorbeam mai sus despre utilizarea rectala a termometrului. Nu e un lucru placut pentru bebelus, dar acela este locul in care temperatura corpului poate fi masurata cel mai precis. Indiferent de termometrul folosit, ia suzeta pentru bebelusi si da-o copilului dupa ce ai facut …. scanarea. Cu siguranta va fi mai linistit.

Daca folosesti masurarea temperaturii prin rect, ai grija tot timpul sa igienizezi termometrul cu servetele impregnate cu alcool.

Din tot ce am scris mai sus, pare clar ca termometrul cu infrarosu pare cel mai eficient, dar trebuie luat in calcul ca acestea sunt mai scumpe decat termometrele electrice si mult mai scumpe decat cele simple cu mercur. Asa ca alege cum consideri tu mai bine si in functie de bugetul pe care il ai la dispozitie.

termometru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *