Costurile unei repatrieri

Care sunt costurile unei repatrieri pentru trupul unui decedat roman si cum pot fi acoperite? Desi majoritatea persoanelor nu stiu deoarece niciodata nu au avut devoie de servicii de transport decedati international, exista ajutorul de deces. In Romania, anual, cuantumul acestuia se stabileşte prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Orice pensionar roman beneficiaza de acest ajutor chiar daca moare in strainatate.

  In situatiile in care decesul a survenit in strainatate ca urmarea a unui accident de munca sau ca urmare a unei boli profesionale, persoana decedata are dreptul la decontarea integrala a cheltuielilor de transport pentru repatriere, acestea fiind suportate in totalitate de catre angajator.

Un rol destul de important in cazurile de repatriere il au si politele de asigurare de viata achizitionate anterior. In cazul in care persoana trecuta in nefiinta dispune de o polita de asigurare de viata, familia decedatului va beneficia de ajutor financiar din partea companiei de asigurari. Fie ca vorbim de repatriere decedati Austria, Germania, Italia, Olanda, etc., repatrierea se va efectua gratuit de catre firma funerara, fara a se percepe nici o taxa de nici un fel familiei. Familia decedatului este complet scutita nu doar de taxele de repatriere ci si de orice alte proceduri care ar fi trebuit facute in astfel de cazuri. Consilierii firmei funerare sunt aceia care se vor ocupa de intocmirea dosarului precum si de decontarea directa catre compania asiguratoare. Membrii familiei vor economisi astfel nu doar timp ci si cheltuirea unor sume considerabile care apar in astfel de situatii.

Exista cazuri in care familia nu dispune de bani pentru repatriere. In astfel de situatii, cand decesul a avut loc intr-o alta tara, trebuie contactata o firma de servicii funerare careia i se vor achita costurile in urma unui calcul realizat. Firma este cea care se ocupa de tot ceea ce tine de documentatia necesara repatrierii. Daca familia, insa, nu dispune nici de suma solicitata de catre firma funerara, urmatorul pas este inmormantarea sau incinerarea decedatului de catre autoritatile locale, pe cheltuiala lor proprie.

Daca v-ati intrebat cum se calculeaza costurile unei repatrieri, aflati ca suma finala depinde de mai multi factori, mai exact de serviciile contractate. La calculul pentru repatriere intra: costul eliberarii documentelor necesare repatrierii, costul toaletarii, imbalsamarii si imbracarii decedatului, costul pentru sigilarea sicriului, pretul sicriului de zinc sau plumb obligatoriu (cu purificator de aer) si pentru sicriului din lemn special transportului internațional si tariful perceput pentru distanta dintre locul in care a survenit decesul si localitatea de destinatie din Romania. Desigur, ca pentru un cost exact, fiecare familie va trebui sa ia legatura cu firma funerara pentru a i se calcula fiecare serviciu in parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *