Mijloace educationale prin joaca

Odata cu timpul, copilul incepe sa devina tot mai activ si sa doreasca sa faca tot mai multe lucruri. Nu il mai poti retine in camera, pentru ca deja dupa varsta de un an nu se mai taraste, ci merge pe propriile picioare, explorand activ casa.

Cred ca e un moment bun sa mentionez ca obiectele taioase sau periculoase trebuie inchise corespunzator. E greu sa faci un copil de un an si jumate sa inteleaga ca anumite obiecte nu trebuie atinse….. sau mancate.

Poti insa sa tii copilul ocupat si in acelasi timp sa il si educi. Niste jocuri simple, usor de inteles si pentru un copil mic, deosebirea de forme cu jucarii lemn sau puzzle lemn, in felul acesta putandu-l invata sa deosebeasca anumite lucruri.

Incepi de la simple jucarii din lemn iar cu timpul il ajuti sa invete lumea mai usor, sa deosebeasca ce e bine de ce e rau.

Evident, toate aceste lucruri se invata in timp cu mijloace educationale potrivite, nu te poti astepta sa invete totul in prima zi, dar cu rabdare si cu tehnici proprii, orice copil poate fi invatat lucruri.

Jucariile din lemn sunt primul pas, iar mai departe, trecand de varsta de 4-5 ani il poti invata si cum se foloseste o tableta si sa ii aduci soft educational, blocand orice alte tipuri de logare pe tableta.

E relativ usor de facut, sunt chiar si anumite app-uri care te ajuta cu asta, indiferent ca ai tableta pe Android sau iOS.

Si evident, cel mai simplu mod de a invata un copil lucruri e de a il plimba prin lume si a ii arata ce trebuie sa faca in toate situatiile pe care noi nici nu le observam.

Gen ce trebuie sa faca cand trece strada, sa fie atent la semafoare si masini, biciclete si alte posibile problema.

Sa nu puna mana pe orice si sa stie ce sa faca daca se loveste (pentru ca in timp tot o sa isi buseasca o mana sau un picior).

Lucrurile se invata in timp, de ce sa nu incepi devreme ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *