Dieta pentru gastrita

In cazul problemelor digestive si mai ales in cazul gastritei este foarte important sa urmezi un anumit regim alimentar pentru a evita durerile de stomac si totodata aparitia unor probleme mai grave.

Chiar daca poate parea stricta, limitandu-te de la anumite chestii, in timp dieta pentru gastrita iti va aduce numai beneficii si vei observa ca te vei simti mult mai bine urmand-o.

In primul rand atunci cand ai gastrita trebuie sa renunti la mesele haotice. Este important sa mananci cam la aceeasi ora in fiecare zi si sa iti iei micul dejun. De asemenea acum este timpul sa nu mai mananci cu trei ore inainte de a te culca, pentru ca organismul tau sa aiba timp sa digere mancarea.

Incearca sa renunti in primul rand la mancarurile care stii ca nu-ti fac bine. De asemenea daca esti obisnuita sa mananci condimentat, e cazul sa renunti la asta. Acelasi lucru este valabil si pentru tigari sau alcool.

Ca lichide incearca sa eviti cafeaua sau sucurile acidulate pentru ca iti vor face rau la stomac, crescand aciditatea.

Incearca sa lasi deoparte televizorul atunci cand mananci si sa nu te grabesti. Cu cat vei fi mai atenta la felul in care mananci vei avea o digestie corecta.

Incearca sa eviti prajelile, fructele acide, painea, carnea grasa, branzeturile fermentate sau prea sarate, muraturile, fructele cu un continut bogat de lipide, dulciurile din aluaturi dospite etc.

Chiar daca la inceput iti va fi greu sa renunti la anumite obiceiuri si pofte culinare, in timp te vei simti mult mai bine.

gastrita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *