Ce se intampla cand va lasati de cafea

Simptomele tipice de reactie la abstinenta de cofeina sunt dureri de cap, in primul rand, iar apoi depresie, letargie, iritabilitate, crampe musculare. In cazuri rare, greata si stare de voma.

Cat va dura ? Cateva zile, poate o saptamana, poate si mai mult de o saptamana, totul depinde de persoana si de numarul de cafele baute intr-o zi. Durerile de cap incep de obicei dupa 12-24 de ore dupa oprirea consumului de cofeina.

Cum se pot evita sau ameliora aceste simptome ? Nu renuntati brusc la cofeina. Descresteti treptat consumul de cofeine. Aceasta se poate face in doua feluri; reduceti consumul de cafea cu cate o ceasca in fiecare zi. Combinati cafeauan normala cu aceea decofeinizata, crescand treptat ponderea cafelei decofeinizate pana ajungeti la 100 %. Chiar si 25 de mg de cofeina pe zi – dintr-o cafea de 50 ml – poate inlatura durerile de cap provocate de reactia la abstinenta.

Ce cantitate de cofeina produce dependenta ? Nu mai mult de o ceasca de cafea pe zi sau trei pana la 5 pahare de cola pe zi va pot face dependent, producand repercusiuni negative asupra creierului, daca va lasati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *