Intoleranta la gluten

Daca dupa ce consumi paste, paine sau biscuiti nu te simti foarte bine, ai dureri abdominale, flatulenta, balonare si diaree ar trebui sa-ti faci un consult pentru ca e posibil sa ai intoleranta la gluten, de toate aceste stari fiind responsabil graul continut de produse.

Intoleranta la gluten este foarte grava si neplacuta pentru cei care au si boala celiaca.

Simptome intoleranta la gluten

Cei care au intoleranta la gluten pot prezenta mai multe simptome, insa boala poate fi subtila, diagnosticarea facandu-se foarte greu, doar dupa renuntarea la mai multe tipuri de alimente.

Simptomele intolerantei la gluten se prezinta mai degraba ca o deficienta nutritionala cu simptome usoare la inceput, care evolueaza pe parcurs. Printre ele se numara:

–          distensie abdominala

–          dureri si crampe abdominale

–          crize alternative de diaree si constipatie

–          anemie

–          balonare

–          depresie, anxietate si iritabilitate

–          oboseala

–          flatulenta urat mirositoare

–          scaune urat mirositoare

–          greata

–          probleme gingivale si ale dintilor

–          deficit de minerale si vitamine

–          urticarie.

Alimente pe care le pot consuma cei cu intoleranta la gluten: hrisca, popcorn, malai, mei, paine, cereale, biscuiti, orez, cartofi, soia, in.

Alimente pe care cei cu intoleranta la gluten nu trebuie sa le consume: grau, secara, orz, germeni de grau, graham, gluten, faina de cartofi.

intoleranta gluten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *