Soluția pentru sănătate vine din stupul albinelor

Albinele sunt o minune a naturii, de la organizarea stupului, modul de viață și până la produsele pe care le produc. Toate și fiecare dintre ele au proprietăți terapeutice extraordinare.

Principalii produsi ai stupului sunt: mierea, polenul, pastura, propolisul si laptisorul de matca. Toti acestia au indicatii terapeutice, fiind considerati pe „nisa” lor printre cei mai puternici si eficienti.

Mierea este un energizant foarte puternic, un vitaminizant și în tonic. Mierea este un produs mult prea cunoscut, mult prea folosit si mult prea apreciat, iar acestea sunt pe buna dreptate.Polenul este bogat in vitamine enzime și proteine fiind un excelent revitalizant, tonifiant si imunostimulator.

Aici este foarte important sa alegem varianta de polen crud, care se pastreaza tot timpul la congelator, efectele acestiua in comparatie cu polenul uscat sunt incomparabile.

Păstură, denumită și mierea albinelor este de fapt un polen procesat și maturat de către albine, proprietățile terapeutice fiind mult sporite. Pastura este foarte benefica pentru regenerare si pentru diverse afecțiuni de la ficat, colon, tumori și nu numai, fiind în același timp un produs imunomodulator.

Propolisul este un antibiotic natural extrem de puternic. Propolisul este folosit de mii de ani pentru efectele antibiotice si antivirale. Propolisul poate fi un ajutor de nădejde în răceli, gripe, infectii și micoze fiind folosit cu succes. Desi lumea medicala are mari probleme cu faptul ca bacteriile dobandesc rezistenta la antibioticele de sinteza, nici o bacterie, ciuperca sau virus nu dobandeste rezistenta in fata propolisului, el fiind la fel de eficient ca si intotdeauna.

Lăptișorul de matca, este cel mai puternic tonic și vitaminizant existent în natura, este practic hrana exclusivă a puietilor din care se dezvolta viitoarea regina. Regina albinelor este și de 10 ori mai mare decât restul albinelor și asta se datorează hraniei sale, lăptișorului de matcă.

Lăptișorul de matcă este cunoscut că fiind un puternic anabolizant, fiind folosit cu regularitate de sportivii care doresc mai multa energie dar si care doresc sa-si creasca masa musculara.

Asadar profita de produsele stupului de albine pentru a te bucura de o sanatate optima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *