Costuri pentru anvelope la final de vara

In ultima saptamana am avut de doua ori ghinion. In prima faza, mi-am dat seama ca anvelopele mele de vara, care le-am luat de noi, sunt cam distruse. Cele pe fata. Si asta pentru ca unghiul de fuga mi s-a dus naibii, iar pe interior anvelopele s-au ros pana aproape de sarma. Lucru pe care l-am vazut, dar am sperat sa pot ajunge macar la Timisoara cu acea anvelopa. Din pacate n-am ajuns, pentru ca pe A1 (de la Faget la Timisoara) am avut pana pe roata din stanga fata. M-am pus sa schimb anvelopa cu rezerva pe o caldura de 30 de grade, pe banda de urgenta a autostrazii. Am schimbat, am ajuns in Timisoara si mi-am luat anvelope noi de la Acvila Romania, am fost la o vulcanizare si le-am schimbat.

Tot procesul asta nu m-a lasat insa chiar fara bani. Fiind cumva aproape final de vara, anvelopele de vara le-am gasit la un pret decent, mai precis 200 de lei ambele bucati (ceva oferta pentru ceva anvelope simple), iar cum vremea buna va mai dura doar 2-3 luni, am zis ca macar sa imi iau anvelope noi si sa le folosesc in anul urmator.

Schimbatul anvelopelor nu m-a costat chiar o avere, cred ca am platit undeva in jurul a 20 de lei pentru montare si echilibrare. Asa ca am scapat si acolo relativ ieftin. Am si intrebat la acea vulcanizare daca cumva au anvelope second de vara pe care sa le mai pot folosi o perioada. Aveau, dar cum pretul pentru doua anvelope era de 150 de lei, am zis ca diferenta de 50-60 de lei nu merita o returnare, motiv pentru care am mers inainte cu anvelopele pe care le aveam si pana atunci.

Din pacate, partea proasta e ca peste doua luni o sa cam trebuiasca sa ma uit dupa anvelope de iarna. Deci alti bani scosi din pusculita pentru asta. Din fericire, am unde sa ma uit online dupa niste anvelope relativ ieftine, macar sa imi gasesc un set intreg la un pret decent. Pana atunci insa, e timp de facut bani inca. Si de plaja.

anvelope

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *