Din nou pe carari de munte

Dupa o perioada in care am avut temperaturi de intrare in iarna, primavara isi intra intr-un final in drepturi acum la inceput de Mai. Astazi am avut temperaturi de peste 20 de grade si chiar daca previziunile spun ca vom avea ploaie in urmatoarele zile, nu va mai scadea atat de mult temperatura. Din nefericire, vine ceva furtuna cu fulgere, din ceea ce am putut vedea in jurnalele de stiri, asa ca asigurati-va bine masinile.

In mare, vremea ar trebui sa fie tot mai buna in urmatoarea perioada. Moment bun sa ne gandim la o iesire in natura. Mai ales ca zapada incepe usor usor sa se topeasca. Nu e chiar momentul de cucerit varfuri inalte, dar o plimbare pe trasee usoare poate fi o buna iesire din aglomeratia orasului.

Nu e chiar genul de iesire pe care o faci cu un rucsac Nike, mai degraba un rucsac mai solid de munte. Desi daca mergi doar la o simpla plimbare si un rucsac simplu precum un rucsac Converse, mai degraba un rucsac de oras in care sa iti care 2-3 haine, poate fi util.

Conteaza foarte mult ce adaugi in geanta atunci cand mergi la o astfel de plimbare. Recomandarea mea e sa ai o pereche de ghete de drumetie la dispozitie, pentru ca te vor ajuta foarte mult la urcare, dar si pe portiunile alunecoase precum pietre si lemn umed unde cu o incaltaminte simpla nu ai putea sa urci foarte usor. Evident, asta trebuie sa le ai in picioare cand urci. In rucsac e bine sa ai 1-2 sandwichuri, o sticla de macar un litru de apa (se consuma repede apa cand faci efort) si 1-2 tricouri de schimb. Si o bluza, daca faci cumva urcarea in tricou. De preferat o bluza ceva mai groasa, sa iti tina de cald daca vremea se schimba neasteptat. Poate si o pereche de sosete, daca deja cele pe care le ai in picioare s-au udat prea tare.

Si intr-un final, daca trebuie sa ajungi pe munte si mergi cu masina, poti sa ignori sfaturile din martie. In mare. Pentru ca deja pe drumurile principale sansele de inghet sunt reduse (dar nu imposibile), si probabil pana in statiuni vei ajunge fara grija.

Asa ca tot ce pot sa iti urez e sa te pregatesti inainte, sa mergi la plimbare in timpul zilei si sa te bucuri de natura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *