Refugiul din Oceanul Indian

Oceanul Indian e plin de insule si insulite, multe formate in jurul unor vulcani, nefiind cele mai populare destinatii turistice. Cu exceptia catorva insule, majoritatea aflate pe coasta Africii, care atrag o multime de turistii. Insa aceasta insula nu se afla chiar aproape de Africa. Si nici de Asia. Pentru ca acest arhipelag format din peste 20 de insule se afla fix intre aceste continente. Iar cum incalzirea globala ridica nivelul marii din ce in ce mai mult, e posibil ca urmatorii ani sa fie printre ultimii in care sa putem vizite aceste insule. E vorba, bineinteles, despre Maldive.

Situatia nu e critica acum, iar daca vrei sa mergi intr-o locatie cu plaje fine si departe de lume, arhipelagul Maldive ofera astfel de oferte. Cu siguranta vei fi departe de toti si toate, fiindca aceste insule se afla in Oceanul Indian, departe si de Asia, dar si de Africa, iar singurele metode de transport in zona sunt fie cu vaporul (o metoda care dureaza destul de mult) fie cu avionul, metoda cea mai simpla si directa.

Maldivele au un singur aeroport, iar numarul de zboruri catre Maldive este relativ redus, pentru cat de populara este ca destinatie turistica. Totusi, sunt mai multe zboruri decat acum cativa ani, cand reuseai cu greu sa ajungi in Maldive.

Acum, daca iti alegi perioada potrivita, poti merge in vacanta in Maldive incepand de la 1000 de euro pentru un sejur de 7 zile. Asta inseamna avion, 7 zile de cazare si, in functie de locatie, regim de demi-pensiune si mic dejun inclus. Evident, oferte sunt mai multe, trebuie insa sa vezi cum reusesti sa te programezi pentru o astfel de vacanta.

Maldivele sunt un loc excelent de relaxare, daca vrei sa uiti de stres. Iar peste ani si ani, cand Maldivele se vor scufunda incet incet (daca nu cumva reusim sa oprim intr-un fel sau altul topirea ghetarilor de la Polurile Nord si Sud) in Oceanul Indian, te vei putea mandri ca ai vizitat un teritoriu care astazi nu mai exista, scufundat de ape, ca Atlantida. Da, suna putin pompos, dar cam asta e viitorul acestor insule.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *