Orasele fantoma din Europa

Am pus cap la cap o lista cu orase din toata lumea care sunt parasite, dar care acum multi ani aveau o multime de rezidenti si afaceri. Motivele sunt diverse, de la statiuni esuate pana la foste orase miniere. Daca nu sunteti interesati de statiuni parasite, luati un link: Bansko ski resort (asta pentru cei care vor sa mearga la bulgari)

Bodie, California

A fost un oras minier inca de la sfarsitul anilor 1800, iar astazi se afla intr-o stare de degradare avansata si mentinut de catre Sistemul de parcuri al statului California, care a preluat orasul in 1962 pentru a-l transforma intr-un parc istoric al statului. Orasul Bodie este localizat in estul versantului Sierra, in apropierea frontierei cu Nevada, fiind o zona extrem de calduroasa in mijlocul verii si “ingropata” in zapada in perioada iernii. Totodata, in anul 1880 orasul a avut aproape 8000 de rezidenti. William S. Body a descoperit aur aici in 1859, tabara de exploatare a crescut incet din 1860 pana la mijlocul anilor 1870, in timp ce orasele sale invecinate: Aurora si Nevada, au explodat.

San zhi, Taiwan

San Zhi este o statiune abandonata situata in partea nordica a coastei Taiwanului. A fost construit inca de la inceputul anilor 1980, dar constructia statiunii viitorului a incetat dupa o serie de accidente fatale. Desi San Zhi nu a fost niciodata deschisa ca o statiune turistica, ea inca este vizitata de turisti. Ciudatul pod al statiunii are o constructie tipica unei cladiri este o atractie turistica importanta. Totodata, in partea vestica a statiunii, majoritatea constructiilor sunt verzi, in partea estica sunt roz, in sud- albastre, iar in nord au o culoare alba.

Varosha, Cipru

Statiunea abandonata, Varosha din Famagusta, este unul dintre orasele fantoma ale Eurasiei. Localizata in nordul Ciprului, statiunea era candva una dintre cele mai bune destinatii pentru tiristi, frecventata si de catre nume importante ca: Elizabeth Taylor, Richard Burton si Brigitte Bardot, dar dupa invazia turcilor din 1974 asupra Ciprului, un sfert din Varosha a fost abandonata, lasand in urma o ruina a vechii statiuni.

Gunkajima, Japonia

Numeroase persoane nu stiu sau nu au auzit nimic vreodata despre aceasta insula, dar cu siguranta aceasta insula, localizata in Prefectura Nagasaki, este cu adevarat misterioasa. De la distanta, Gunkajima arata ca o nava de razboi militara. In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, insula a primit numeroase atacuri dim partea altor nave militare din cauza acestei confuzii. In prezent, daca vizitezi acest oras, poti observa numeroase cladiri ruinate sau chiar si case.

Balestrino, Italia

Balestrino este un caz destul de ciudat deoarece este extrem de dificil sa gasesti in prezent cateva informatii recente despre oras. Astfel, nimeni nu stie cand orasul a fost construit, iar cateva dintre inregistrari sustin ca orasul a fost construit inainte de secolul al unsprezecelea, cand Balestrino a fost detinut de biserica Benedictine din San Pietro dei Monti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *