Orasele fantoma din Europa

Dupa lista cu orasele fantoma din lume, am pregatit si o lista cu orasele fantoma din Europa.

Pompeii din Italia

Orasul este localizat in apropierea orasului Napoli si este probabil unul dintre cele mai faimoase orase fantoma din Europa sau chiar din lumea intreaga. Orasul roman a fost inghitit de eruptia vulcanului Vezuviu care a omorat peste 20.000 de oameni. Totusi, cenusa de dupa eruptia vulcanului a pastrat orasul initial. Arheologii au reusit in acest fel sa descopere cum traia lumea in acea perioada. Ruinele fostului oras pot fi vizitate, asa ca daca mergeti intr-un city-break la Roma, aruncati o privire si pe langa Pompeii, oras aflat la mai putin de 250 km distanta de Roma.

Cernobil din Ucraina

In ziua de 26 aprilie, anul 1986 reactorul cu numarul 4 a explodat si peste 9 tone de material reactiv au fost imprastiate in intreg mediul inconjurator, contaminand parti majore ale Ucrainei, Rusiei, Poloniei, dar si a Belarusului. Totusi, la doar 3 km de reactor, exista un oras numit Pripyat care a fost evacuat in intregime dupa acest incident. Dupa acest mare dezastru al Europei de Est, specialistii examineaza inca nivelul de contaminare cu reactiv al aerului, iar orasul este inca inchis.

Tyneham din Anglia

Orasul Tyneham este localizat lana Lulworth pe insula Purbeck, la 15 km de Dorchester si a devenit un oras fantoma al Europei deoarece intreaga zona a fost deposedata de catre guvern. Pe toata durata celui de-Al Doilea Razboi Mondial, acest oras a fost achizitionat de guvern pentru a construi o zona de artilerie militara.

Oradour-sur-Glane din Franta

A fost candva un oras mare de langa Limoges, dar a fost distrus in 10 iunie, 1944 de catre o companie germana Waffen-SS. Toti oamenii au fost dusi intr-un hambar, unde au fost impucati in picioare si nu au mai fost in stare sa se deplaseze, apoi hambarul a fost aruncat in aer. Femeile cat si copiii au fost inchisi intr-o biserica, de asemenea aruncata in aer. Dupa razboi, un nou oras a fost construit in apropiere, dar vechiul oras este pastrat drept memoriu pentru oamenii decedati atunci. In prezent, exista aici si un muzeu care include lucruri recuperate din cladirile arse.

Imber din Regatul Unit

Orasul Imber este unul de dimensiuni mici din Salisbury Plain. Cateva din constructiile sale exista si in prezent, dar inca din anul 1943 aici nu locuieste nimeni deoarece armata Britanica a preluat orasul. Desi nu a distrus absolut nimic, armata a preluat orasul din nevoia de a practica lupte in aceasta zona. Dupa ce razboiul a fost incheiat, armata a decis sa nu paraseasca orasul, acesta devenind unul dintre orasele fantoma ale Europei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *