Statiuni montane din Italia

Pe langa marile metropole ale Italiei, in domeniul turismului, statiunile montane atrag si ele milioane turisti anual, fiind un refugiu perfect si relaxant pentru majoritatea vizitatorilor in cautare de un sejur Italia. Astfel, statiuni precum Livigno, Castelrotto ( Alpe di Siusi ) sau Pozza ( Val di Fassa ), dar si altele, ajuta la cresterea economiei Italiei.

Castelrotto ( Alpe di Siusi )

Orasul insasi nu este foarte mare, aici locuiesc aproximativ 6.400 de oameni . De notat este faptul ca exista un numar mare de pensiuni, hoteluri, casute pentru cazare. In verile tarzii, orasul gazduieste un numar mare de turisti germani, austrieci sau chiar din Italia. Totusi, aici nu exista felinare stradale si nici strazi aglomerate. Lungimea partiilor existente in aceasta statiune ajunge la 175km ( fiind cele mai mari partii din regiunea Italiei ) dotate cu 28 de teleschiuri, 41 de telescaune si 11 telecabine, altitudinea maxima ajungand pana la 2518m.

Livigno

Este o statiune localizata in inima Alpilor si iti poate oferi acea vacanta in natura de care ai nevoie, alaturi de numeroase oportunitati. Totodata, Livigno este o destinatie fascinanta pentru iubitorii de ski, fie ca sunt incepatori sau mai experimentati, dar si pentru cei pasionati de snowboarding, aici existand unul dintre cele mai bune parcuri de acest tip din Europa. Lungimea partiilor ajunge la 115km, cea mai dificila partie fiind “Vetta Blessacia” cu o lungime de 4,8km.

Pozza (Val di Fassa)

Pozza di Fassa este o statiune localizata cu o populatie de 1.867 de persoane si care se intinde pe o suprafata de 73.2 km patrati din nordul Italiei, in regiunea Trentino-Alto Adige/Sudtirol, la o distanta de 60 de km in nord-estul orasului Trento si care se intinde de la o altitudine de 1340m pana la o altitudine de aproximativ 2450m. Statiunea italiana are acces direct la 8 partii individuale, dotate cu 7 teleschiuri. Totodata, lungimea totala a partiilor ajunge la 126km. Totodata, statiunea dispune de o priveliste minunata a acestor munti, iar turistii pot beneficia de numeroase activitati, dar si de relaxarea dintr-o vacanta mult dorita in imprejurimile acestei statiuni, fiind un refugiu atragator pentru majoritatea turistilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *