Vacanță în Bulgaria

City Break în Bulgaria: ce vizităm în Plovdiv?

Bulgaria este o destinație cu adevărat accesibilă din mai multe puncte de vedere, fiind foarte aproape de țara noastră. De aceea, când se instalează microbul călătoriilor și când ai chef de vizitat și plimbat într-un loc nou, Bulgaria este o destinație foarte bună pentru un city break.

Noi am ales ca idee de weekend Plovdiv-ul, un oraș cochet și frumos, care concurează pentru titlul de Capitală Culturală Europeană din 2019. În Plovdiv ajungi cu ușurință cu mașina, având în vedere că din București sunt aproximativ 400 de kilometri.

Ce faci într-un city break în Plovdiv?

Centrul vechi al Plovdiv-ului te va cuceri instant. Când am ajuns aici, ne-am dat seama că acest oraș este cu adevărat romantic și cochet. Străzile din centrul vechi sunt pavate cu piatră, iar zona pietonală este populată de clădiri impunătoare, muzee, restaurante și cafenele. Noi recomandăm să vă plimbați și să vă bucurați de străduțele pitorești de aici, să vă pierdeți și să faceți fotografii. Ulterior, puteți porni în căutarea obiectivelor turistice pe care vrei să le vizitați.

Recomandare de SmartTourist: intrarea la Stadionul Roman este liberă, nu se percep taxe iar programul este 24 din 24. Aici poți savura din plin o cafea la cafeneaua din interior.

După ce ai terminat vizita la Stadionul Roman, îndreaptă-ți atenția către Teatrul Antic, care este unul dintre cele mai inedite obiective turistice din Plovdiv. Fiind unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, Plovdiv te va uimi prin obiective, structuri și construcții de o valoare istorică profund importantă.

Pentru a simți autenticul bulgăresc, faceți o plimbare în cartierul Kapana, un loc atipic, foarte boem și artistic, care adună laolaltă artizani din oraș. Atmosfera aici este relaxantă, oamenii sunt prietenoși, iar locul este pur și simplu pitoresc.

Unde mâncăm în Plovdiv?

Desigur că pentru a simți cât mai autentic viața bulgărească, recomandăm să mâncați în restaurante unde mănâncă și localnicii.

Dayana 3 este un loc foarte bun de mâncat, unde puteți degusta deliciile bulgărești. Prețurile aici sunt chiar mici, iar servirea impecabilă.

Noi am testat aici salata Shopka, plăcinta Banitsa care este absolut delicioasă și Musacaua, mult mai aromată și gustoasă ca cea făcută de noi. Pentru un desert ușor, vă recomandăm iaurtul cu fructe.

Cu alte cuvinte, Bulgaria este o destinație cu adevărat accesibilă în care merită să vă petreceți o vacanță. Vizita în orașul Plovdiv o puteți face oricând, deși noi vă recomandăm sezonul de primăvară sau toamnă. Descoperă ofertele noastre și rezervă din timp o vacanță în Bulgaria!

Și nu uita să ne scrii si nouă impresiile tale despre această zonă.

1 thoughts on “Vacanță în Bulgaria

  1. Amanda says:

    Eu as recomanda Grecia. Mai mergi 2-3 ore cu masina, dar gasesti servicii mult mai bune.
    Pe de alta parte, consider ca Bulgaria este mult peste noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *