Expertul in avalanse Rudi Mair: „ABS Avalanche Airbag salveaza vieti“

In legatura cu dramaticele incidente petrecute acum cateva zile (avalansa in care a fost surprins printul Johann Friso,Olanda) , Rudi Mair, director al Serviciului de Atentionare Impotriva Avalanselor din Tyrol-Austria, trage un semnal de alarma in ceea ce priveste ski-ul de tura. Din punctul de vedere al expertilor, o evaluare exacta a situatiei precum si purtarea echipamentului corespunzator este absolut necesara. Pentru el Airbag-urile antiavalansa de la ABS sunt dotarea standard de ani de zile. Purtand echipamentul de la ABS cu cele doua air bag-uri, sansele de supravietuire in caz de avalansa sunt de 97%/

In ultimele cateva zile au fost mai multe avalanse, ale caror victime au supravietuit datorita purtarii airbag-ului de avalansa (exemplu: avalansa din Lech Austria si cea din Stevens Pass, SUA) . In aceste nefericite evenimente principiul operational al ABS Avalanche Airbag a intrat in functiune, explica expertul in avalanse Rudi Mair. Airbag-urile maresc semnificativ volumul celui care le foloseste. Din acest considerent utilizatorul ramane la suprafata zapezii. Ingroparea cu dispozitivul de avalansa declansat este aproape imposibila. „In cei 25 de ani de activitate in cadrul serviciului de Atentionare Impotriva Avalanselor am vazut destule victime care isi datoreaza astazi existenta sistemului ABS” spune Rudi Mair.

Rudi Mair este unul dintre primi utilizatori ai sistemului ABS Avalanche Airbag inca de la inventarea acestuia in anul 1996. Rucsacul ABS este ceva mai greu decat un rucsac conventional insa plusul de siguranta adus de sistem este de neestimat. Sistemul mareste semnificativ probabilitatea de supravietuire al utilizatorului in cazul unei avalanse.

Utilizatorii Profesionisti au incredere in ABS Avalanche Airbag

Cei care se confrunta zilnic cu situatii periculoase au deplina incredere in calitatea originalului ABS. Pentru multi salvatori montani, ghizi militari si montani, organizatii de heliski sistemul antiavalansa ABS este un companion constant pentru activitatile lor zilnice. De asemenea multi freerider-i (ski si snowboard) isi pun viata in mainile ABS Avalanche Airbag.

abs avalanche airbag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *