Ingrediente
Blat cacao
2 plicuri de zahar vanilat
1 plic de sare
100 ml de apa
4 lingurite de rom
4 linguri de lapte
6 oua
250 g de zahar
100 g de unt
200 g de ciocolata cu lapte
200 g de faina
250 g de nuci
400 g ciocolata menaj
Prepararea blatului
Pentru a prepara blatul, incepeti prin a freca untul cu zaharul, urmand sa adaugati ouale, miezul de nuca, ciocolata topita (200 g), zaharul vanilat si sare. Amestecati cu telul compozitia pentru aproximativ 20 de minute, adaugand pe parcurs si faina, omogenizandu-se bine si amestecand usor.
Compozitia se toarna intr-o tava de forma rotunda si se coace la cuptor pentru aproximativ 35 de minute la foc potrivit. Dupa ce blatul s-a racit, se taie in trei si se insiropeaza. Siropul il puteti prepara amestecand la foc mic timp de 15 minute ingrediente ca rom, apa si zahar.
Crema cu nuci
Crema de nuci se prepara folosind ingredientele normale pentru o crema (unt, ciocolata sau cacao, zahar) amestecate cu mixerul pe foc mic. Dupa ce se face crema, se lasa putin la racit, urmand apoi sa o intindeti pe feliile de blata in mod echilibrat. Dupa aceea presarati nuca pisata si suprapuneti cele trei straturi ale tortului.
Glazura de ciocolata
Pentru a prepara glazura de ciocolata topiti ciocolata iar apoi adaugati unt si lapte si se pune la foc pana se incheaga si se poate uniformiza pe tort, dinspre mijlocul acestuia spre exterior.
Lasati totul la frigider pentru macar 3 ore inainte de a servi, pentru a da timp componentelor sa se stabilizeze ca atunci cand veti taia prima felia totul sa fie compact.