Despre post

Dragele mele, am primit pe mail doua texte, care apartin a doua culturi diferite, si care insa spun lucruri asemanatoare despre ce inseamna sa fii bine si in armonie cu tine insuti.

“Iata postul placut Mie: desleaga lanturile rautatii, desnoada legaturile robiei, da drumul celor asupriti, si rupe orice fel de jug; împarte-ti painea cu cel flamand, si adu în casa ta pe nenorocitii fara adapost; daca vezi pe un om gol, acopere-l, si nu întoarce spatele semenului tau. Atunci lumina ta va rasari ca zorile, si vindecarea ta va încolti repede; neprihanirea ta îti va merge înainte, si slava Domnului te va însoti.

Isaia 58

Renunta la a-i mai judeca pe altii: descopera-L pe Cristos care traieste în ei!
Renunta la a mai spune cuvinte care ranesc: umple-te de cuvinte care vindeca!
Renunta la a mai fi nemultumit: umple-te de recunostinta!
Tine post de nervi: umple-te cu rabdare!
Tine post de pesimism: umple-te cu speranta!
Tine post de preocupari inutile: umple-te de încredere în Domnul!
Renunta la a te mai plange: umple-te de respect pentru acea minune care este viata!
Renunta la a-i mai stresa pe altii: umple-te de o rugaciune neîncetata!
Renunta la a mai fi acru: umple-te de bunatate!
Renunta la a-ti da importanta: umple-te de compasiune pentru ceilalti!
Renunta la teama pentru lucrurile tale: umple-i pe ceilalti de darul tau!
Renunta la a mai fi descurajat: umple-te de entuziasmul credintei !
Tine post de tot ceea ce te separa de Iisus: umple-te de tot ce te apropie de El!

Codul de etica al amerindienilor:

1. Trezeste-te impreuna cu Soarele si fa-ti rugaciunea. Roaga-te singur. Roaga-te des. Marele Spirit te va asculta; trebuie doar sa-i vorbesti.

2. Fii tolerant cu cei care s-au pierdut pe cale. Ignoranta, Inselatoria, Mania, Invidia/Gelozia si Lacomia – acestea izvorasc din instrainarea de Suflet.
Roaga-te pentru acesti oameni, ca si ei sa-si gaseasca indrumare.

3. Cauta-te pe tine, prin tine. Nu lasa ca altii sa-ti impuna pe ce cale sa mergi. Este calea ta si tu mergi pe ea. Altii pot sa mearga, eventual, alaturi de tine, insa nimeni altcineva nu poate sa traiasca viata ta.

4. Poarta-te cu oaspetii care iti intra in casa cu multa consideratie. Serveste-le mancarea cea mai buna, da-le patul cel mai bun si onoreaza-i cu bunavointa si respect.

5. Nu fura ceea ce nu este al tau, nici de la alta persoana, nici de la o comunitate, nici din natura. Daca nu ti-a fost oferit sau daca nu ai muncit pentru el, atunci nu-ti apartine.

6. Respecta toate lucrurile care se afla pe acest Pamant – toti oamenii, fiintele, toate plantele.

7. Onoreaza gandurile, dorintele si cuvintele oamenilor cu care intri in contact. Niciodata sa nu intrerupi pe altul care vorbeste, nici sa nu razi de el si nici sa nu ii copiezi comportamentul in batjocura. Permite-i fiecarui om dreptul la exprimare personala.

8. Nu-i vorbi niciodata de rau pe altii. Energia rautatii pe care o emiti catre Univers va veni inapoi catre tine, multiplicata.

9. Toti oamenii fac greseli. Si toate greselile pot fi iertate.

10. Gandurile rele produc imbolnavirea mintii, a trupului si a spiritului.
Practica Optimismul.

11. Natura nu este aici Pentru noi, ci este Parte din noi. Toti facem parte din Familia Planetara.

12. Copiii sunt semintele viitorului nostru. Planteaza iubirea in inimile lor si uda aceasta iubire cu intelepciunea si lectiile vietii. Copiii au nevoie de spatiu ca sa creasca; asigura-le acest spatiu.

13. Evita sa ranesti inimile altora; fii constient ca, ranind pe altul, otrava durerii se va intoarce inapoi la tine.

14. Fii cinstit intotdeauna. Corectitudinea este un test de Vointa in acest Univers.

15. Pastreaza-te echilibrat; incearca sa pastrezi puternice, pure si sanatoase, sinele tau mental, sinele tau spiritual, sinele emotional, sinele fizic. Activitatea fizica da forta mintii. Bogatia spirituala vindeca problemele emotionale.

16. Ia decizii constiente, legate de cine intentionezi sa fii si cum intentionezi sa reactionezi. Asuma-ti responsabilitatea pentru propriile actiuni.

17. Respecta spatiul personal al celorlalti. Nu te atinge de proprietatea altora, in special de obiectele de cult religios. Asa ceva este un lucru interzis.

18. Fii cinstit intai cu tine insuti. Nu poti sa ingrijesti sau sa ajuti pe altul, daca intai nu te ingrijesti si te ajuti pe tine insuti.

19. Respecta alte credinte religioase. Nu-ti impune credinta ta, altora.

20. Imparte din ceea ce ai. Participa la lucrul de Caritate.”

Mie mi-a placut ce am citit si m-am regasit in cuvintele de mai sus. Poate va aminteste si voua despre cine si ce sunteti 🙂

despre post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *