Ginecologia si mersul la ginecolog

beach-girl

Acum doi ani, intr-un moment de plictiseala si intr-o cautare de filme de vizionat seara tarziu, am dat peste un serial cu un nume cel putin interesant. Ii zicea “Masters of Sex”, era doar la cel de-al doilea episod lansat si il avea in distributie pe Michael Sheen. Si pe Lizzy Caplan, pe care urma sa o descopar, cumva.

Serialul urmarea povestea a doi medici faimosi care au decis sa se intereseze cum functioneaza corpul uman in timpul actului sexual, cum apare cumva dorinta sexuala, cum se finalizeaza, treburi de genul. Daca va intereseaza domeniul si ceea ce au descoperit ei acum 50 de ani, puteti incerca sa cititi “Human Sexual Response” de William H Masters si Virginia Johnson. Iar cei doi sunt cumva personajele principale pe care Michael Sheen si Lizzy Caplan le joaca in acest serial.

A ajuns deja la sezonul trei, si desi a avut suficiente critici, pot spune ca e un serial mai mult decat decent. Daca in primul sezon am avut o multime de nuditate si ceva actrite destul de bune ale caror nuri au putut fi vazuti, in sezonul trei deja am ajuns la povestea de dupa lansarea cartii si efectele acesteia intr-o societate americana inca puternic religioasa, in special in zona de sud a Americii.

O scena din serial mi-a atras atentia legata de ginecologi (pentru ca Masters era in esenta unul dintre cei mai buni si mai recunoscuti ginecologi din centrul Americii), o scena in care apare o femeie ginecolog in scena, iar aceasta este refuzata constant de o multime de femei pentru consult, pentru simplul motiv ca era femeie.

Aparent sa fii femeie ginecolog in anii 50 in America nu era un lucru atat de simplu si usor de acceptat precum e in societatea actuala. Sincer, e prima oara cand am auzit astfel de scenariu, neauzind nici macar in treacat de alte femei de la noi care sa aiba vreo problema legata de medicul ginecolog.

In 2015 ginecologia e una din ramurile importante, cu suficienti pacienti in fiecare zi, motiv pentru care multe clinici au medici specialisti in aceasta ramura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *