Becul potrivit pentru spatiul dorit

lampa

In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie intr-o casa si lumina naturala care intra in aceasta, trebuie sa iti alegi si becul sau becurile. Nu poti merge cu un bec de 10 W intr-un spatiu in care lumina intra ceva mai putin, fie din cauza ca este un bloc mai vechi si cumva prost construit, fie din cauza altor obstacole care nu lasa lumina naturala in casa mai mult decat 4-5 ore pe zi. In astfel de spatii e nevoie de un bec nu atat de mult puternic, cat sa aiba cat mai multi lumeni si sa emita o lumina calda, placuta, incat sa nu deranjeze in timp ochiul si sa ofere spatiului o lumina placuta.

Spun asta pentru ca am stat intr-un spatiu in care lumina ajungea destul de putin in timpul zilei, in general fiind necesara aprinderea becurilor pentru a putea face ceva prin acea incapere. Tocmai de aceea e necesar sa vedeti din timp cam cat lumina naturala intra in camera respectiva, pentru a putea alege un bec potrivit spatiului pe care il aveti.

Initial nu mi-am dat seama de asta si am ales doua becuri economice de 20W, care desi erau de buna calitate si luminau destul de ok, nu emiteau o lumina suficient de puterinca pentru spatiul pe care il aveam, iar pentru o persoana care lucreaza foarte mult in timpul zilei la un calculator, asta tinde sa fie o problema in timp.

Mi-au trebuit cateva luni bune sa constat asta insa, timp in care vederea mea a tot slabit, pana cand mi-am dat seama ca ar trebui sa fac ceva si cu becurile din casa. Asa ca am cautat sa vad ce tip de spot am pentru becurile mele si mi-am luat niste becuri care emiteau o lumina curata, puternica, care luminau frumos toata camera. Acum parca totul e mai bine in camera respectiva…. cu expectia mea, care trebuie sa port acum ochelari ca sa nu mai am dureri de cap.

Asa ca nu faceti ca mine. Verificati din timp ce lumina aveti in casa si schimbati becurile in concordanta.

1 thoughts on “Becul potrivit pentru spatiul dorit

  1. Ilinca says:

    Noi am incercat la apartamentul nostru atat becuri incandescente cat si LED si smart LED si am ajuns la concluzia ca ramanem la cele smart LED. Sunt excelente, mai ales ca le putem controla de pe telefon fara sa ne mai ridicam din pat atunci cand uitam la serialul preferat de pe Netflix. In plus, ne ajuta mult si in camera copilului, unde mai mereu noaptea lasam o lumina difuza, usor calda pt a nu-l deranja pe cel mic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *