Cum aleg o cămaşă de papion

Reguli de bun gust şi stil

Este cunoscut faptul că bărbaţii au tendinţa de a acorda puţină atenţie alegerii ţinutelor vestimentare pentru diverse ocazii.  Cu toate acestea, ştim că orice bărbat îşi doreşte să arate impecabil şi să emane eleganta şi bun gust indiferent de evenimentul la care este invitat.

Deoarece combinaţia clasică: cămaşa însoţită de pantalonii la dungă este deja de domeniul trecutului, în ultima perioadă la putere s-au aflat ţinutele cambrate, casual elegante care pot fi purtate cu succes în cadrul oricărui eveniment. Cel mai important articol dintr-o ţinută este cămaşa. Aceasta, combinată cu un papion poate transforma întreaga vestimentaţie, dându-I un plus de elegantă. Pentru a obţine efectul dorit, trebuie să ştii neapărat cum se alege papionul perfect pentru cămaşa pe care urmează să o porţi.

Poţi găsi răspunsul la întrebarea “cum aleg o cămaşă de papion” consultând următoarele sfaturi:

  • Papionul trebuie să se asorteaze perfect cu cămaşa şi sacoul, motiv pentru care este recomandat ca papionul şi cămaşa să aibă cel puţin o culoare în comun.
  • Dacă optezi pentru o cămaşă simplă, gri, bleumarin, neagră sau albă poţi alege ca papionul să fie în aceeaşi culoare, cu tonuri uşor diferite, sau, dacă eşti adeptul unui stil vestimentar nonconformist mergi pe un papion colorat, cu imprimeu geometric sau imprimeu floral. Cu siguranţă vei ieşi în evidenţă!
  • Nu combina niciodată cămăşile cu imprimeuri cu papioane cu imprimeuri. Imprimeurile se asortează în funcţie de culori. De exemplu, dacă în cămaşa pentru papion predomina culoarea verde, atunci aceasta trebuie să se regăsească şi pe papion.
  • Pentru cămăşile elegante alege un papion de mătase, iar pentru cele casual din bumbac sau dintr-un material gros optează pentru papioane din lână sau din tweed.
  • Un papion self-tie, adică cel desfăcut asemenea unei cravate, căruia trebuie să îi faci nodul inainte de fiecare purtare, merge perfect alături de o cămaşă cu guler clasic.
  • Nu purta niciodată papionul cu o cămaşă cu mâneca scurtă! Nu este rafinată şi poate fi considerată mai degrabă un accident regretabil al celor care nu pun prea mult preţ pe etichetă.

Fii foarte atent la modelul, materialul papionului ales şi la tipul de cămaşă. Acesta este detaliul perfect care poate defini întregul stil vestimentar.

papion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *