Istoria ochelarilor de soare aviator

Ochelarii de soare tip aviator sunt moderni și versatili

Ochelarii de soare aviator sunt cel mai popular model în rândul tinerilor, în ciuda faptului că aceștia au fost lansați pe piață în urmă cu 80 de ani. La începutul secolului 20, piloții de avioane zburau la altitudini din ce în ce mai mari și tocmai din această cauză aveau mare nevoie să își apere ochii de razele soarelui. Ca să se protejeze de temperaturile joase dar și de soare ei purtau jachete de piele și ochelari îmblăniți.

În 1920 pilotul pe nume Shorty Schroder s-a ridicat la o înălțime de peste 1000 de metri unde ochelarii lui s-au aburit și a decis să îi dea jos. Din păcate vederea lui s-a încețoșat puternic și cu greu a reușit să aterizeze. După ce și alți piloți au avut aceeași experiență, pilotul Macready a luat hotărârea să lucreze împreună cu compania Bausch & Lomb la prima pereche de ochelari concepuți pentru a proteja vederea de lumina soarelui din stratosferă.

Istoria ochelarilor de soare aviator începe  în 1930 când compania Bausch & Lomb  a început să vândă acest model de ochelari de soare sub numele de Ray-Ban. Aceștia erau vânduți ca și echipament sportiv atât piloților, cât și jucătorilor de golf sau pescarilor. În 1937 ochelarii aviator erau accesibili tuturor, iar în al doilea război mondial erau purtați ca și accesoriu standard de toți soldații.

Până în 1960 acest model de ochelari nu a înregistrat un mare succes, dar când staruri precum Freddy Mercury, Ringo Starr si Paul McCartney au început să îi poarte aceștia au devenit un trend mai ales în rândul tinerilor și iubitorilor de muzică. Putem spune că popularitatea lor a luat amploare în anul 1986 când Val Kilmer, Tom Cruise și piloții Air Force au apărut în filme purtând ochelari aviator.

Deși istoria ochelarilor de soare aviator începe acum zeci de ani, aceștia încă se află printre cei mai cunoscuți și bine vânduți din lume, datorită designului modern dar și calității lentilelor. Toate vedetele aleg să poarte acest model, mai ales pentru că le asigură un look tipic hollywoodian.

Tu ai vreo pereche de ochelari de soare aviator? Ce brand preferi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *