Ce varianta de rosu sa alegi pentru rochia de seara

Rosu este o culoare asociata de ochiul uman cu cele mai mari lungimi de unda, situate intre 630 si 670 de nanometri. Este de asemenea una dintre cele mai populare culori din lume, motiv pentru care o rochie rosie este una dintre alegerile cele mai populare de purtat, fie ca e un eveniment din lumea mondena sau o simpla iesire in oras.

Evident, sunt atat de multe nuante de rosu, incat e greu sa le expun pe toate intr-o singura lista. Cu toate acestea, voi incerca sa le expun aici:

– Rosu RGB (rosu pe care il stim toti)
– Rosu Pigment
– Rosu NCS
– Rosu Munsell
– Rosu Pantone
– Rosu Crayola
– Scarlet
– Rosu Imperial
– Rosu Indian
– Rosu Spaniol
– Rosu Desire
– Rosu Lust
– Rosu Carmine
– Rosu Rubin
– Rosu Crimson
– Rosu Ruginiu
– Rosu Foc
– Rosu Cardinal
– Rosu Chili
– Rosu Cornell
– Rosu Madder
– Rosu Inchis
– Rosu Turcesc

Si cu siguranta mai sunt si alte nuante, dar astea sunt cele mai populare si mai usor vizibile ca diferente.

Motiv pentru care, in functie de tipul de rochii de seara rosii ales, poti avea o anumita nuanta mai deosebita. Printre cele mai populare nuante de rosu sunt rosu clasic (RGB), Pantone, Munsell, Imperial, Rubin si Ruginiu. Nu mai vorbim de rosu-rozaliu sau Rosu Inchis, in functie de tipul de material folosit pentru crearea culorii intr-o rochie.

Pentru ca si asta conteaza foarte mult. Poti sa ai o rochie de bumbac in care oricat ai incerca sa obtii un rosu inchis, nu vei reusi sa ai un rosu la fel de inchis ca intr-o rochie de dantela, catifea sau matase. Trebuie doar sa fii atenta atunci cand iti alegi rochia rosie incat sa ai culoarea pe care o doresti.

Iar daca nu stii ce sa alegi, avem aici o selectie de rochii rosii pentru tine. Trebuie doar sa vezi ce ti se pare mai interesant:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *