E timpul pentru imbracamintea de iarna

In Bucuresti a nins in ultimele doua zile si nu e singura locatie din Romania in care iarna a venit… pe asteptate. Fiind totusi inceput de decembrie, cumva ne asteptam ca zapada sa vina peste Romania. Pe langa Bucuresti a mai nins si in zone extinse din Moldova, in special in judetele Neamt, Suceava, Botosani si Bacau, dar si in zonele in care turistii isi doresc sa mearga iarna, mai exact pe Valea Prahovei, muntii Parang si Straja. Evident ca si zone din secuime au fost afectate de ninsoare si zapada s-a depus intr-un strat consistent si acolo.

Singurele zone in care iarna nu a ajuns la noi anul acesta au fost, ca de obicei, Banatul, Crisana si Vestul Transilvaniei, aceste zone fiind „scaldare” de ploi in ultima vreme, dar inca nici o urma de zapada.

Evident ca autoritatile din Romania au fost putin surprinse de vreme si din cauza asta cateva sate din zonele de munte au fost izolate. Partea buna e ca la munte stratul de zapada depaseste in anumite zone 50 de centimetri, motiv pentru care weekendul care urmeaza este numai bun pentru o tura de schi sau snowboard.

Daca nu vrei sa te afli in aceeasi situatie ca autoritatile din Romania, ar fi bine sa te pregatesti pentru iarna si sa iti cumperi ghete pentru zapada cea groasa si o geaca barbateasca de iarna. Iar pentru prietena nu uita sa iei pe langa geaca groasa cu gluga si cu guler si o pereche de pantaloni de dama fleece sau din orice material care va tine piciorul cald in noptile reci de iarna care vor urma.

Si pe langa imbracaminte, pregateste-ti schiurile sau snowboardul si masina incat sa reziste la temperaturi destul de scazute. Ai grija sa te comporti civilizat cand mergi in statiuni, pentru ca probabil va fi inghesuiala mare in acest weekend si se va circula destul de greu. Si nu in ultimul rand, bucura-te de schi si de vinul fiert cu portocale si scortisoara care va urma.

haine-iarna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *