La birou: diversificare si optimizare

Petrecem, de luni si pana vineri, uneori chiar si parte din weekend, 8 ore la lucru. Jobul inseamna o mare parte din felul in care ne petrecem zilele in cursul unui an, iar spatiul de lucru poate determina o stare de bine sau poate crea frustrare si nemultumiri. Tine de fiecare dintre noi sa gasim un echilibru la locul de munca, optimizand si diversificand suficient de des pentru a alunga monotonia.

Jobul de birou presupune un spatiu care ar trebui sa fie suficient de confortabil incat sa ne faca sa performam, indiferent de volumul de lucru care ne este atribuit, de deadline-uri sau de orele de lucru. Astfel, aranjarea biroului intr-un mod amuzant sau viu-colorat iti poate crea un confort psihic si poate ameliora starile de nervozitate. Un laptop alb pe un birou de culoare inchisa sau tastatura pc deosebita, un maus jucaus (cele in forma de buburuza sunt extraordinare) ori creioanele pentru colorat care te vor ajuta sa separi capitole pot deveni “senzatia” biroului si vor atrage aprecierea colegilor.

Un alt mod interesant de a-ti pune gandurile in ordine este scrierea acestora. O poti face pe o coala de hartie, intr-o agenda simpatica (cele personalizate pot fi folosite si ca accesorii pentru imbracamintea de la birou, in cadrul intalnirilor) sau pe o tabla de scris cu markerul – mai ales daca ai un colectiv prietenos si care nu se simte deranjat de o atitudine mai libertina la locul de munca. Poti realiza cu usurinta scheme, poti face calendarul zilei sau poti folosi tabla de scris pentru a transmite mai usor mesaje colegilor. Pur si simplu, notarea gandurilor te scapa de nevoia de a le memora. Cu siguranta nu vei uita ca trebuie sa cumperi cartuse pentru imprimanta ori ca trebuie sa trimiti un review al saptamanii trecute.

Un spatiu de lucru placut va face ca timpul petrecut la job sa zboare, iar sfarsitul programului sa vina mai repede decat de obicei. Pauzele regulate, micile distractii de pe birou si colegii prietenosi, adaugate experientei si dorintei de afirmare vor ajuta orice individ sa performeze in compania in care lucreaza. Putem alege sa avem 8 ore stresante sau 8 ore placute si provocatoare.

business

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *