Paltoane lungi pentru bărbaţi

Sfaturi şi sugestii de asortare

Paltonul lung este cea mai importantă piesă de îmbrăcăminte pe perioada iernii, însă poate fi şi una dintre cele mai costisitoare din dulapul unui bărbat.

Motivele principale pentru care un palton este atât de important: oferă protecţie împotriva vântului, umezelii, zăpezii, fără să sacrifice eleganța.

Pentru că un palton lung de calitate se poate purta ani la rândul fără să se demodeze şi fără semne notabile de uzură, iată câteva sfaturi despre cum să faci cea mai bună alegere:

  1. Alege un palton lung cu un singur rând de nasturi. Acesta va arata bine si descheiat şi te va avantaja chiar dacă nu ai o structură atletică.
  2. Paltonul lung, care coboară până la jumătatea gambelor se potriveşte doar bărbaţilor înalţi. Aşadar, dacă eşti mai mic de înălțime evită să porţi un palton lung, deoarece te poate face să pari şi mai mic.
  3. Ia aminte că un palton lung este foarte util deoarece arată bine şi te protejează de frig şi vânt, însă are dezavantajul de a te încurca atunci când te aşezi la volan.
  4. Paltoanele lungi vin într-o gamă extrem de largă de prelucrări ale lânii. Indiferent că optezi pentru un amestec de lână şi vâscoză sau tuid, variante mai preţioase, precum: merino, caşmir sau angora, este important să alegi ceva pe gustul tău. În plus, alege un material care nu se uzează foarte repede şi care este uşor de îngrijit. Spre exemplu, evită caşmirul, care, deşi este călduros şi elegant, este mult mai greu de îngrijit şi se uzează imediat.
  5. Culoarea tine de preferinţa personală. Cele mai populare culori sunt: bleumarin, negru, gri închis sau chiar nuanţa cafelei.

Cum asortezi paltonul lung?

Sugestii:

Ţinuta de zi: cu blugi, pulovere groase şi ghete biker.

Ţinuta business: sau împreună cu o pereche de pantaloni chino şi o cămaşă de blugi.

Ţinuta de seară: peste un costum elegant sau peste nişte pantaloni chino, asortaţi cu o cămaşă şi un papion.

După cum vezi, paltonul lung se potriveşte atât la ţinutele casual, cât şi la cele business şi elegante. Ţine cont de materialul acestuia, pentru a-l putea purta cât mai mult timp, şi de ocazia pentru care alegi să îl porţi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *