Alegerea hainelor sport

Un plus de confort atunci când faci sport

Primăvara şi-a intrat deja în drepturi, iar odată cu ea toată lumea se lasa îmbiata de vremea frumoasă de afară şi începe să practice diverse sporturi.

Chiar dacă iubeşti sporturile în natură, joggingul în parc dimineaţa pe răcoare, sau pur şi simplu alegi să mergi la sala, trebuie să ştii cum să îţi alegi hainele de sport potrivite.

Există câteva criterii de care trebuie să ţii cont atunci când îţi alegi hainele sport:

  • Ţine cont de materialul din care sunt confecţionate, dar şi de croiala acestora astfel încât să te avantajeze
  • Evita materialele sintetice şi alege articolele vestimentare din materiale care conţin polipropilene, coolmax sau supplex. Vei avea senzaţia de prospeţime pe întreaga durată a antrenamentului.  Chiar dacă bumbacul absoarbe transpiraţia, acesta nu reprezintă cea mai bună alegere, deoarece în timpul sesiunii de sport pot fii destul de incomod, ude şi grele având în vedere că acestea nu permit transpiraţiei să se şi evapore.
  • Alege haine sport în funcţie de sportul pe care îl practici. Spre exemplu, chiar dacă sunt de dorit hainele mai largi şi confortabile, această regulă nu este neapărat valabilă atunci când alergi sau când mergi pe bicicletă, deoarece mai mult te pot încurca. Pentru altfel de activităţi precum pilates sau yoga optează pentru ţesături elastice care nu menţin transpiraţia.

Ţinuta sport pentru femei: pentru a fii cool chiar şi atunci când faci o activitate fizică, optează pentru haine sport pentru femei în trend şi în culori care să te scoată în evidenţă. Rozul, nuanţele de piersică şi cele de lavandă sunt foarte feminine, sunt în vogă în acest sezon şi îţi pot aduce multe priviri admirative atunci când le porţi. De asemenea, optează pentru bustiere, maieuri şi colanţi care să se potrivească perfect siluetei tale.

Ţinuta sport pentru bărbaţi: ca bărbat, cu siguranţă nu acorzi foarte mare importanţă ţinutei în care practici sportul preferat. Chiar dacă de multe ori îţi este mai uşor să arunci rapid pe tine ce ai la îndemână, ţine cont şi de câteva reguli: optează pentru materiale calitative care nu menţin transpiraţia, optează pentru culori închise, masculine şi nu purta hainele cu care mergi la sală şi în ţinutele de zi cu zi. Alege haine sport pentru barbati de calitate, de preferat de bumbac combinat cu poliester. Verifica insa cantitatea de material inclus in fabricarea acestor haine pentru o mai buna alegere.

În concluzie, cu cât faceţi sport mai des, cu atât este mai important să purtaţi hainele potrivite. Acestea vă vor face să vă simţiţi foarte confortabil şi bine în pielea voastră!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *