Tipuri noi de bijuterii: rudraksha

Pana acum vreo 10 ani, singurele bijuterii pe care le stiam si le gaseam pe piata erau cele din aur, argint sau diamant. Nu prea exista alt tip de bijuterii pentru mine in acel moment, chiar daca mai vazusem alte bijuterii hand-made facute. Mi se pareau ieftine si nu ma vedeam purtand vreodata asa ceva.

Dar dupa o criza si o lipsa acuta de bani, incepi sa vezi ca si bijuteriile ceva mai ieftine au un farmec aparte. Trebuie doar sa le incerci si sa le vezi. Am trecut prin multe tipuri de ornamente, unele mai ieftine, altele mai putin ieftine. Cert e ca am testat o gramada de bijuterii de-a lungul timpului. Nu toate le-am cumparat, doar le-am testat sa vad cum imi stau.

In ultimii ani insa, in Romania au inceput sa reapara bijuteriile cu tematica indiana. Fie ca e vorba de bratarile indiene (bangles) sau de rudraksha. De ultimele am auzit recent, pentru ca au aparut cativa oameni care sa le faca pe piata de la noi.

Rudraksha e un tip de seminta care e facuta de un pom, pe denumirea lui latina Elaeocarpus ganitrus, sau copacul de Rudraksha, cum ii spun localnicii din India. Aceste seminte sunt folosite pentru realizarea de lanturi si bratari traditionale hinduse, folosite in ceremoniile religioase din India.

Nu stiu asa multe despre aceste coliere, dar puteti vedea postarea de pe StylishCircle legata de Rudraksha si vedeti acolo mai multe detalii si modele de coliere Rudraksha.

Un singur lucru pot spune: mi-am comandat si eu unul pentru mine, abia astept sa ajunga saptamana asta la mine (ce noroc ca e tot in Timisoara fata care face colierele, ajung mai rapid la mine), iar dupa ce ajung, fac cateva poze sa vedeti cam care e treaba cu ele.

Ati testat vreodata astfel de bratari ? Ce parere aveti despre ele ?

One thought on “Tipuri noi de bijuterii: rudraksha

  1. Maria says:

    Da astea sunt vrajeli…au o anumita vibratie pe moment asta nu inseamna ca te vindeca,sunt multe reclame si testimoniale false ca sa cumpere lumea!
    Manipulare…plus daca porti rudraksha nepotrivita iti faci probleme si acesti “salvatori ai umanitati”nu iti spun asa ceva pentru ca au doar interese finaciare ft mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *