Alegerea unor modele de ceasuri

ceasuri-barbatesti

In era telefoanelor mobile tot mai inteligente, ceasurile si-au pierdut mare parte din rolul lor functional. Acum, ele sunt vazute ca un accesoriu, un simbol al unui statut social mai inalt decat media. Diferite modele de ceasuri au diferite calitati si caracteristici, de aceea este nevoie de stabilirea catorva criterii de alegere a lor.

In primul rand, este bine de stiut ca marea majoritate a ceasurilor au afisajul analog, adica cel traditional. In urma cu ceva ani, erau la moda ceasurile cu afisaj digital, dar acestea au disparut rapid de pe piata. S-a constatat ca modelele analogice permit citirea mai rapida a informatiilor. Prin urmare, s-a revenit la ceasurile cu afisaj analogic si, in zilele noastre, inca exista mecanismul pe baza de quartz. Acesta functioneaza dupa principii strict mecanice, folosind, in mare parte, efectul piezoelectric. Odata cu apunerea perioadei ceasurilor digitale, a scazut si importanta curentului electric in functionarea unui ceas.

In al doilea rand, conteaza foarte mult aspectul. Marca de ceasuri “Swatch” are numeroase modele de ceasuri, fiecare contribuind din plin la accentuarea personalitatii utilizatorului. Astfel, o carcasa rotunda da o nota eleganta intregii tinute. Culorile sunt si ele importante. Cele reci, inclusive cele metalice, sunt apanajul ceasurilor barbatesti. Ceasurile pentru femei au culori pastelate si calde.

In al treilea rand, poate cel mai important aspect este firma producatoare. “Festina” este un cunoscut brand elvetian aparut in 1902. El a fost infiintat de omul de afaceri Miguel Rodriguez, in cadrul grupului “Festina-Lotus”. O perioada, firma nu s-a bucurat de prea mult success. Ea a inceput sa se extinda puternic abia in anii ’90. Primele tari in care au aparut ceasurile “Festina” au fost Franta si Italia.

In concluzie, alegerea unui ceas este foarte importanta pentru stilul viitorului utilizator. Acesta trebuie sa se asorteze la tinuta si la mediul inconjurator. In caz contrar, efectul poate fi invers fata de cel scontat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *